Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Už 13. listopadu proběhne cyklokrosová Velká cena Veselí nad Lužnicí

Cyklokrosaři všech věkových kategorií se představí už 13. listopadu ve čtvrtém ročníku Velké ceny Veselí nad Lužnicí. Organizátoři přilákali i české hvězdy Radomíra Šimůnka s Jakubem Skálou a slovenského mistra Martina Haringa.

Velká cena města Veselí nad Lužnicí bude mezinárodním závodem. Organizátoři očekávají mimo českých a slovenských účastníků také závodníky z Rakouska, Německa a Polska. Hlavního závod pojede na sedmdesát závodníků, celkem se očekává zhruba dvě stě cyklokrosových nadšenců.

„Pojede se na rovné placce a jezdce čeká spousta zatáček,“ prozrazuje specifika trati její velitel Radek Bechyňský. Organizátoři připravili pro účastníky i několik zajímavostí. „Novinkou bude pět schodů, kdy budou muset závodníci sesednout z kola, dále dvě umělé překážky a písečný úsek,“ dodal Bechyňský.

Velká cena Veselí nad Lužnicí bude také vyvrcholením TBC série v cyklokrosu. Amatéři se tak díky tomu mohou poměřit s profesionálními cyklokrosaři.

„Během dosavadních tří ročníků se nám podařilo upravit areál, dostat závod do povědomí veřejnosti a přitáhnout další závodníky. Líbí se jim jak samotná trať, tak i prostředí, ve kterém se závod koná,“ uzavřel Bechyňský.

Organizátoři závodu ale chtějí Velkou cenu pozvednout ještě na vyšší úroveň. Chtějí, aby se v budoucnu stala součástí českého poháru Toi Toi Cup a zařadila se do kategorie závodů C2.

Autoři

Štítky Veselí nad Lužnicí, Radomír Šimůnek, Martin Haring, Jakub Skála, Německo, Polsko, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už 13. listopadu proběhne cyklokrosová Velká cena Veselí nad Lužnicí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.