Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budějčtí karatisté přivezli z generálky na světový šampionát 13 medailí

Velmi povedený víkend mají za sebou borci z TJ Karate České Budějovice. Na turnaji EGP v Plzni vystoupali na stupně vítězů třináctkrát. Byl to poslední turnaj, na kterém si reprezentanti otestovali formu před mistrovstvím světa.

Do Plzně jsme jeli s pokorou a musím přiznat, že 13 medailí je parádní výsledek. Jsem spokojený. V Plzni se nám dlouhodobě nedaří. Letos jsme to zlomili a doufám, že se od toho odrazíme do další části sezony,“ řekl trenér TJ Karate Miroslav Hýsek.

Z reprezentantů, kteří se na konci měsíce představí v Rakousku na mistrovství světa, nejvíce uspěla Adriana Crhonková. Ve své kategorii skončila druhá a v U21 získala bronzovou medaili. Los jí v cestě přiřadil těžké soupeřky a v pavouku musela přejít přes úspěšné reprezentantky startující na evropském i světovém šampionátu.

Lucie Veithová se potýkala se zdravotními problémy a podle slov trenéra neměla ve své váze den. V prvním kole prohrála s Belgičankou a v následné repasáži i se Švýcarkou. „Lucka se zvedla v kategorii BRH, kde přešla přes Švýcarku a po velmi vyrovnaném zápase prohrála s Polkou 0:1, která má medaili světové ligy. Pak porazila Finku a v boji o bronz i Izraelku,“ dodal Hýsek. Další reprezentantka, Veronika Halodová, skončila pátá.

Nejvíc mě překvapily výkony dorostenek, které začínají mít stabilní hodnotu. I ostatní závodníci ale předvedli velmi kvalitní výkony.“ Teprve šestnáctiletá Aneta Růžičková startovala poprvé v kategorii do 60 kilogramů U21, kde patřila k nejmladším. „Ale vedla si skvěle takticky, což oceňuji. Sedlo jí to. Byl to její den. Navíc v juniorkách pak skončila ještě na třetím místě,“ zhodnotil dále Hýsek.

Start v U21 jsem brala spíše jako rozcvičku na nadcházející kategorii juniorek. Vysoké cíle jsem si nedávala. Šla jsem do vyšší věkové kategorie a navíc jsem v posledních týdnech měla zdravotní potíže a byla i v nemocnici. Ale výsledek mě velice překvapil. Už dlouho se mi nezadařilo na velkém turnaji a mám z toho opravdu radost,“ řekla Růžičková. „Na každou soupeřku se musela zvolit jiná taktika. Občas mi to dělalo problém, protože jsem musela dělat věci, které mi normálně nejdou a nejsem na ně zvyklá. Ale nakonec to vyšlo skvěle. Vyzkoušela jsem si, že dobrou taktikou se dá vyhrát nad lepším soupeřem.“

Autoři | Foto archiv TJ Karate České Budějovice

Štítky EGP Plzeň, Lucie Veithová, TJ Karate České Budějovice, Aneta Růžičková, mistrovství světa, Plzeň, České Budějovice, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčtí karatisté přivezli z generálky na světový šampionát 13 medailí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.