Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mužům i ženám Štírů začínají o víkendu ligové soutěže

Oba mančafty za sebou mají už pohárové utkání. Zatímco na florbalisty čeká příští týden čtvrté kolo, tak na jejich ženské kolegyně kolo druhé. O tomto víkendu ale začínají oběma celkům ligové soutěže. Vše odstartují v sobotu v 16:15 ženy, které se utkají v českobudějovické Sportovní hale s Táborem. Po nich nastoupí na palubovku muži. Na ně čeká soupeř z Chomutova od 19 hodin. V neděli budou pokračovat opět ženy. V 13:15 přivítají na tom samém místě Soběslav.

Prvním ligovým soupeřem Štírů budou hráči Florbal Chomutov. Ti letos vstoupili do Poháru České pojišťovny až ve třetím kole, kde se potkali s Kobylisy, kterým nedali šanci a zvítězili 10:4. V loňské sezoně skončil Chomutov v základní části pátý, tedy o jednu příčku za Štíry. Ve čtvrtfinále narazil na Turnov, ale tomu podlehl v pěti utkáních a do dalšího kola se nedostal. Nejproduktivnějším hráčem byl Marek Chocholoušek, který za 17 zápasů vstřelil 23 branek a dalších 15 připravil.

Štírům se v úvodu letošní sezony daří. Zvítězili na přípravném turnaji v Jindřichově Hradci, v poháru už jsou ve čtvrtém kole poté, co vyhráli skupinu prvního kola, vyřadili Benešov a také Strakonice. V loňské sezoně skončili budějčtí florbalisté v semifinále Národní ligy. V základní části se umístili na čtvrté pozici a ve čtvrtfinále pak porazili obhájce vítězství Mukařov 3:2 na zápasy. V semifinále jim ale vystavili stopku pozdější vítězové z Karlových Varů. Těm na Štíry stačily tři zápasy. Nejvíce bodujícím hráčem byl Lukáš Malý. Za 22 zápasů dal 26 gólů a přidal 18 přihrávek.

Vzájemné zápasy z loňské sezony jsou vyrovnané. Ve druhém kole padli Jihočeši na palubovce Chomutova 2:7, doma pak zvítězili 8:7.

První utkání v nové sezoně je na programu v sobotu 17. září od 19 hodin v budějcké Sportovní hale.

Ještě před muži vyběhnou na hřiště jejich ženské kolegyně. Jejich prvními soupeřkami budou florbalistky Tábora, které jsou nováčkem v 1. lize žen. Ty nepostoupily z prvního kola poháru, když skončily až na třetím místě za SLAVIÍ Plzeň a Sokolem Nové Strašecí. Loni Tábor nastupoval ve 2. lize, kterou ovládl a s pouhou jednou porážkou postoupil do 1. ligy. Nejproduktivnější hráčkou byla Jana Šonková. Za 19 zápasů skórovala sedmadvacetkrát a patnáctkrát branku připravila svým spoluhráčkám.

Letos se už týmy štírek a Táboru setkaly. Na South Bohemia HB Beton Cupu se rozešly smírně 1:1.

Zápas začíná v sobotu 17. září v 16:15 ve Sportovní hale v Českých Budějovicích.

Nedělním soupeřem budějckých florbalistek bude Soběslav. Ani ta se neprokousala přes první kolo Poháru České pojišťovny, když si připsala pouze tři body. Díky skóre ale skončila třetí. Nicméně to na postup nestačilo. Z toho se radoval tým Panthers Praha a DDM Praha 10. Soběslavské hráčky okusily 1. ligu už v loňské sezoně. Po základní části byly dvanácté a v play-off narazily na itelligence Brno. Po dvou zápasech se však se sezonou rozloučily. Hráčkou s nejvíce body byla Markéta Kabešová. Za 19 zápasů dokázala posbírat 22 gólů a 18 asistencí.

Štírky naopak od svých soupeřek do druhého kola poháru prošly. Ve skupině obsadily druhé místo za Tatranem Střešovice. V základní části minulé sezony první ligy se umístily nejlepší jihočeské florbalistky na jedenáctém místě a v osmifinále play-off narazily na SLAVII Plzeň. Po dvou vyrovnaných utkáních je ale jejich západočeské soupeřky vyřadily. Nejproduktivnější hráčkou štírek byla Lada Janošťáková. V 20 utkáních 14 branek dala a na 9 nahrála.

V základní části se oba týmy střetly třikrát. Nejprve štírky padly na hřišti Soběslavi 3:8, poté doma zvítězily 4:2 a v posledním utkání prohrály také na domácí palubovce 3:4 v prodloužení.

Zápas začíná v neděli 18. září v 13:15 ve Sportovní hale v Českých Budějovicích.

Autoři

Štítky florbalista, sportovní hala, Chomutov, Soběslav, soutěž, Generali Česká pojišťovna, Plzeň, České Budějovice, Tábor, Tatran Omlux Střešovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mužům i ženám Štírů začínají o víkendu ligové soutěže  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.