Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Římově se znovu poběží pro dobrou věc i pro úsměv

Běh přírodou, posezení s občerstvením, bohatý doprovodný program a co hlavně – pomáhání dobré věci! O tomto spojení byl první ročník akce Římovský běh pro úsměv a jinak tomu nebude ani v jeho letošním pokračování. To se bude opět konat na starém fotbalovém hřišti v obci Římov v sobotu 17. září ve 13:00. I letos půjde výtěžek na dobrou věc. Pomůže v léčbě malého Matouše, který trpí dětskou mozkovou obrnou.

Když před rokem vznikl v hlavách římovských děvčat nápad na uspořádání benefičního běhu, nikdo nejspíš netušil, jakým úspěchem nakonec skončí. První ročník této akce pak všechny překvapil nejen velkým počtem závodníků, ale také zábavou pro celé rodiny a skvělou atmosférou. Účast rovných tří set běžců nakonec znamenala zisk více než padesáti tisíc korun a tedy plné uhrazení potřebné léčby malého Lukáše, který trpí dětskou mozkovou obrnou.

Právě tímto postižením, spojeným navíc s epilepsií trpí i patnáctiletý Matouš, kterému bude věnován druhý ročník římovské charitativní akce. Už před čtyřmi lety absolvoval Matouš léčebný pobyt ve slovenských Piešťanech a léčba v místním Adeli Medical centru pro něj znamenala velký pokrok. S její pomocí totiž dokázal sám chodit, a to postupně nejen doma, ale i venku v přírodě. Nyní se Matouš zotavuje z operace pánve a je opět upoután na invalidní vozík. Díky své pevné vůli ale poctivě rehabilituje a opětovné absolvování léčby v Piešťanech by mu mohlo pomoci z invalidního vozíku znovu vstát. Proto právě na tuto léčbu půjde výtěžek z letošního běhu.

Proto čím větší účast, tím lépe! I letos tak vycházejí pořadatelé vstříc všem věkovým kategoriím. Dospělí se mohou poměřit na kratší dvoukilometrové trati i na okruhu třikrát delším. Na své si přijdou i děti, pro které budou připraveny závody po fotbalovém hřišti. Doplnění energie před během i po něm bude možné s pomocí bohatého občerstvení, samozřejmostí je i živá hudba, jízda na koni nebo malovaní na obličej.

Štítky léčba, Piešťany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Římově se znovu poběží pro dobrou věc i pro úsměv  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.