Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Taktická obrana, nebo útok a risk? Veithová zkusila risk a prohrála

Dvě zástupkyně z oddílu TJ Karate České Budějovice reprezentovaly Českou republiku na akademickém mistrovství světa v Portugalsku. Lucie Veithová skončila před branami semifinále, když doplatila na myšlenky fair-play. Veronika Halodová vypadla ve druhém kole.

Veithová letos již na jeden životní úspěch dosáhla. Na evropských univerzitních hrách v Chorvatsku získala bronzovou medaili. A na další pomýšlela na turnaji v Portugalsku. Ještě před začátkem prvního duelu se jí nečekaně změnil los.

„Pavouk mi přelosovali v průběhu dne. Měla jsem jít s egyptskou favoritkou, která má za poslední dva roky jen samé tituly na WKF rankingu (World Karate Federation, pozn. autora). Nový los mi ale pomohl, protože jsem nakonec měla první kolo volné,“ vypráví Veithová začátek mistrovství.

Ve druhém kole a zároveň svém prvním zápase pak zástupkyně TJ Karate porazila finskou bojovnici Emmu Aronenovou 3:1. Ve třetím kole narazila dále na karatistku z Uzbekistánu. „Celou dobu vyhrávám 3:1. Stále se na mě tlačila a bohužel v poslední sekundě jsem se nechala kopnout na hlavu a prohrála 3:4. Přitom stačilo jedno... (zamyslí se)“

„Původně jsem měla v úmyslu, že v posledních deseti sekundách takticky vyšlápnu. Soupeřka měla dvě napomínání, já jedno. Jenže jsem si to nějak v hlavě vzala na sebe a nesebrala v posledních čtyřech sekundách odvahu, abych zápas přerušila vyšlápnutím. Místo toho jsem zaútočila a bylo po všem,“ vypráví dále Veithová.

Kdyby Veithová vyhrála, čekala na ni v semifinále Makedonka, kterou na evropských hrách v Záhřebu porazila. „Je to k vzteku,“ řekla dále. Druhá budějcká zástupkyně, Veronika Halodová, porazila v prvním kole Slovenku, která vyhrála její kategorii v Záhřebu. Pak ale prohrála těsně 0:1 s karatistkou z Egypta.

Další den se Halodová s Veithovou pokusily uspět spolu se Simonou Forstovou v týmové soutěži. „Za soupeřky jsme dostaly favorizované Rakušanky. Verča byla nasazena jako první a vyhrála 2:0. Já bohužel naopak prohrála 0:2, ale s výkonem jsem byla spokojená. Asi dvakrát jsem měla podporu rozhodčího. Simča pak prohrála v rozhodujícím zápase o dva body, ale i když nemá tolik zkušeností, vedla si dobře,“ dodala Veithová.

Autoři | Foto Martina Matoušková

Štítky Portugalsko, Česko, České Budějovice, Světová federace karate, Chorvatsko, Záhřeb, Uzbekistán, Egypt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Taktická obrana, nebo útok a risk? Veithová zkusila risk a prohrála  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.