Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Eurogym 2016 pomalu končí – blíží se poslední akce

Sportovní festival Eurogym 2016 se blíží ke svému závěru. V sobotu dopoledne se uskuteční poslední workshopy a od 18:00 závěrečný ceremoniál (Budvar aréna). Pak již téměř pět tisíc sportovců, trenérů, funkcionářů, příznivců a také rodičů účastníků postupně odcestuje zpět do svých zemí.

V poslední den, kdy mohli obyvatelé a návštěvníci města sledovat na čtyřech venkovních pódiích skladby více než 150 týmů, se v krásném slunečném počasí prostor před jevišti velmi pěkně zaplnil. Některých diváků jsme se zeptali, jak se jim festival líbil. „Je to skvělé. Sám sportuji a trénuji mládež a tohle je parádní akce, kterých by určitě mělo být víc,“ uvedl Lukáš Erhart, který právě sledoval vystoupení jedné z portugalských skupin na náměstí Přemysla Otakara II.

Podobně se akce líbila i Jaroslavu Dočkalovi, který sledoval dění na pódiu na Mariánském náměstí: „Sice nejsem přímo z Českých Budějovic, ale připadá mi to jako hodně povedená akce. A také skvělá propagace pro region.“

Podle majitelky jedné z českobudějovických kaváren podobné projekty pomáhají cestovnímu ruchu. „Přece nejde jen o to, co lidé hned na místě utratí. Ale budou vyprávět známým, že je to u nás hezké a to je hlavní,“ poznamenala podnikatelka.

GALA - Eurogym 2016 (live)

Zveřejnil(a) Eurogym2016 dne 22. červenec 2016

 

Při pátečním gala se diváci mohli těšit na deset několikaminutových bloků ukázek toho nejlepšího, co jednotlivé výpravy do Českých Budějovic přivezly. „Příjemně nás překvapil zájem diváků o lístky na gala. Že si je kupují desítky a stovky rodičů či rodinných příslušníků, kteří dorazili se svými dětmi, je přirozené. Ale v hale bude i mnoho obyvatel Českých Budějovic a to je skvělé,“ poznamenal předseda organizačního výboru Eurogym 2016 Roman Slavík.

Během festivalu Eurogym 2016 nešlo ale jenom o sport. Z každého prodaného upomínkového předmětu odváděli organizátoři část tržby na zvláštní účet a díky tomu budou během závěrečného ceremoniálu moci předat tři šeky, každý na jeden tisíc eur. Převezmou je zástupci Dětského domova v Žíchovci a dvou mladých sportovců z jižních Čech. Jedním z nich je plavec a hráč korfbalu Tomáš Jelínek, který je upoután na invalidní vozík.

Eurogym 2016 - pátek

Sobota, 23. července 2016, 10:49

Eurogym 2016 - pátek
Eurogym 2016 - pátek

Tisková zpráva | Foto Dominik Svoboda

Štítky festival, Budvar aréna, České Budějovice, Jaroslav Dočkal, Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Tomáš Jelínek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Eurogym 2016 pomalu končí – blíží se poslední akce  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.