Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Karatisté uspěli na prestižním Grand Prix. A vyhlíží mistrovství světa

Hodně náročný závěr první poloviny sezony mají karatisté z TJ Karate České Budějovice. Po účasti na silně obsazeném Grand Prix, kde vybojovali celkové třetí místo za národními výběry, je ještě čeká světový pohár v Chorvatsku a turnaj v Rakousku.

„Menší“ prověrkou byly i Národní pohár v Havířově a mistrovství Česka Goju Ryu v Brně. „Těmto turnajům jsme ale nepřikládali takovou váhu. Hlavním cílem bylo Grand Prix v Hradci Králové,“ potvrzuje hlavní trenér oddílu Miroslav Hýsek. Na Královéhradecký turnaj tradičně dorazila velká mezinárodní konkurence včetně mnoha reprezentantů a medailistů z vrcholných turnajů.

V celkovém hodnocení skončil budějcký klub třetí za výběrem Středoslovenského svazu a výběrem Lotyšska. „Dá se říct, že v žebříčku klubů jsme skončili první. Celkové třetí místo ale bereme a jsme za něj rádi. Získali jsme 27 medailí,“ řekl dále Hýsek. Budějovice získaly 1 050 bodů a za druhým Lotyšskem zaostaly jen o 15 bodů. První Slováci získali 1 200 bodů.

Po TJ Karate byla velká mezera. Čtvrtý tým norských Vikingů vybojoval 610 bodů. Druhým nejlepším českým klubem na turnaji byl druhý českobudějovický oddíl Fight Club s 560 body, který skončil celkově na 7. místě.

Měli zástupci TJ Karate šanci turnaj celkově vyhrát? „Šance byla, protože jsme tam měli i smolné okamžiky, kvůli kterým jsme přišli o body za medailové pozice nebo umístění v kategoriích bez rozdílu vah i týmových soutěží. Ale tam se nám kvůli našim zaváháním nepovedlo získat více bodů.“

Nejlepší výkon předvedla Lucie Štroblová, která vyhrála svoji kategorii. V boji o finále porazila medailistku z mistrovství Evropy,“ těší Hýska, kterého potěšilo i trio žákyň Osouchová, Průchová a Šáchová. „Letos sice přechází mezi dorostenky, ale v Hradci holky hodně zabojovaly. Už nyní jsou v širším výběru reprezentace a na turnaji vyhrály kumite tým. Závodily ale ještě v žákovských kategoriích. Ve finále porazily právě celkově druhé Lotyšsko a vedlo se jim i v individuálních kategoriích.

Na Budějovice dále před letní pauzou čekají další náročné turnaje, a to v zahraničí. V červnu jedou Jihočeši na rakouský Austrian Junior Open a v červenci pak na Světový pohár v chorvatském Umagu. „Turnaj v Rakousku bude po Hradci druhý test. Bude tam velká účast.“

Ve druhé polovině roku bude vrchol jasný – v závěru roku se koná v Linci světový šampionát dospělých. „Mistrovství je poslední týden v říjnu a přípravu budeme směřovat na toto datum. Doufám, že zde budeme mít silné zastoupení,“ dodává Hýsek.

Štítky TJ Karate, České Budějovice, Grand Prix, karate, Rakousko, Chorvatsko, Lotyšsko, Hradec Králové, Česko, mistrovství světa, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karatisté uspěli na prestižním Grand Prix. A vyhlíží mistrovství světa  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.