Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Štíři vládnou jihu! Nad Strakonicemi zvítězili i podruhé v sezoně

Jihočeské derby v Národní florbalové lize nabídlo vše, co se od derby očekává. Krásné góly, emoce, vyloučení a v neposlední řadě skvělou atmosféru. Ačkoliv měl být souboj v tu chvíli šestého celku s posledním jasnou záležitostí, tak šlo o velké drama. Strakonice nad svým českobudějovickým konkurentem vedly 4:1, ale díky nepodařené třetí třetině podlehly Štírům 4:5. Hostující tým vstřelil vítěznou branku pět vteřin před koncem utkání.

Utkání nezačalo pro českobudějovické florbalisty vůbec dobře. Už ve druhé minutě inkasovali po střele Tomáše Mareše, který využil zmatků před hostující brankou. Vyrovnání na sebe nenechalo ale dlouho čekat. O šestadvacet sekund později vypálil od pravého mantinelu na zadní tyč Lukáš Malý a vyrovnal. Následující průběh utkání byl vyrovnaný, ale větší příležitosti měli přeci jen Štíři. Konkrétně junior Bíca měl na holi dvě gólovky, ale proti Mackovi neuspěl.

V druhé dvacetiminutovce se do první velké šance ocitl Skok, ale bekhendem trefil pouze tyč domácí branky. Skóre se tak měnilo na druhé straně. Tomáš Mareš natáhl téměř na polovině hřiště a míček se štěstím skončil za Kunstovými zády. V polovině zápasu odskočili domácí na rozdíl dvou branek. Chvosta uvolnil Ondřeje Nováka, který nedal Kunstovi šanci. Na konci druhé části měli Štíři výhodu přesilové hry, ale místo aby skórovali, tak inkasovali. Chybu v rozehrávce a šťastného odrazu od mantinelu využil Šavrda, který posunul balonek na střed na Marka Jiříka, jenž suverénně pokořil Kunsta. Přesto hosté přesilovou hru těsně před koncem dokázali využít. Petr Žáček nekompromisně zakončil pod horní tyč Mackovy svatyně.

Rozdíl dvou branek znamenal, že diváci ve strakonické Sportovní hale uvidí ještě velké drama. To podpořilo snížení Lukáše Malého, který dostal přesnou přihrávku od Formánka a se snížením neměl problém. Vyrovnat se Českým Budějovicím podařilo v 54. minutě. Odražený míček od Macka se dostal k Ondřeji Havelkovi, který dostal míček do strakonické branky. Vrchol utkání přišel v poslední minutě. Konkrétně pět vteřin před koncem utkání. Ke standardní situaci se postavil Lukáš Malý a střelou do šibenice přihrál všechny tři body na stranu Štírů z Českých Budějovic. Ti tak ovládli i druhé derby sezony, zvítězili 5:4 a posunuli se na pátou příčku tabulky s pouhými třemi body ztráty na druhý Turnov.

„Bylo to derby, jak má být. Pěkná atmosféra, drama až do konce a jsem rád, že se šťastným koncem pro nás. V zápase jsem zkoušel hráče širšího kádru i juniory. Až ve třetí třetině jsem sestavu postupně začal stahovat na hráče, kterým se v zápase aktuálně dařilo. Vyrovnání bylo zasloužené, Strakonice pak už jen zdržovaly a čekaly na prodloužení, zatímco my jsme chtěli vyhrát za tři body. Díky štěstí a taktické chybě domácích se nám to podařilo pět vteřin před koncem,“ hodnotil utkání spokojený trenér Jiří Kratochvíl.

Další zápas čeká Štíry v sobotu 20. února v českobudějovické Sportovní hale. Od 14:30 přivítají tým Jaroměře.

FbC Strakonice P.A. – FBC Štíři Č. Budějovice 4:5 (1:1, 3:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 2. Mareš (Staněk J.), 27. Mareš (Jiřík), 31. Novák (Chvosta), 39. Jiřík (Šavrda) – 3. Malý (Kudláček), 40. Žáček (Novotný), 43. Malý (Formánek), 54. Havelka (Vilímek), 60. Malý. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Střely: 25:20. Diváci: 108. Rozhodčí: Grundler, Matějka.

FbC Strakonice P.A.: Macek – Vašmucius, Houska T., Mikeš, Staněk J., Novák, Jiřík, Křesák, Kužela, Šavrda, Kořán, Houska V., Pluskal, Mareš, Chvosta.

FBC Štíři České Budějovice: Kunst (Koš) – Kudláček, Slepička, Hejplík, Froněk, Tomšíček, Vilímek – Staněk V., Formánek, Malý – Štěpka, Bíca, Havelka – Skok, Zavacký, Majner – Žáček, Valdauf, Novotný.

Autoři

Štítky Strakonice, Ondřej Havelka, Ondřej Novák, České Budějovice, FBC Štíři Č. Budějovice, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři vládnou jihu! Nad Strakonicemi zvítězili i podruhé v sezoně  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.