Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mladí jezdci Smrž Academy se neztratili při závodech v Dunajské Stredě

O uplynulém víkendu absolvoval Motoklub Č. Budějovice - Smrž Academy další závod mistrovství České republiky, tentokrát za hranicemi, na Slovensku. O něco delší kilometrovou vzdálenost, než je obvyklé, absolutně kompenzovala skvělá atmosféra a vynikajícím způsobem zorganizované závody.

Výkony celé sestavy jednoznačně potvrdily vzestupnou tendenci jak po technické, tak jezdecké stránce. Tým se opět přiblížil výkonově k vedoucímu triu jezdců na strojích Blata. Všichni jezdci tak zaslouží za tento závod pochvalu a uznání. Rovněž u mechaniků - otců je evidentní výrazný posun a získávání zkušeností. 

S jedinou vyjímkou, a to u motocyklu Aleše Edera v první jízdě a částečně ve druhé, neměl tým žádnou neřešitelnou závadu. Potvrzuje se důležitost přípravy před odjezdem na závody. Adam Nejedlý zkoušel novou úpravu tzv. malého motoru, s karburátorem 15mm. Toto provedení je jednoznačně srovnatelné se standardním provedením velkých motorů. Tým začíná chápat, že volné tréninky jsou hledáním cesty v nastavení motocyklů pro danou trať a podmínky a pokud se zvolí chybné řešení, není to důvod k nervozitě. Cílem volných tréninků v závodech, stejně jako například v  Moto GP, je naladit motocykl jezdce a mechaniku. Na programu jsou ještě dva závody - Vysoké Mýto a České Budějovice. Strach panuje ze situace, kdy padne voda. 

Všichni jezdci si tentokrát zaslouží slova chvály. Nechyběla jim bojovnost, evidentní touha vydat se sebe maximum. Adam Nejedlý, Marek Kindermann, Petr Jovanovič předvedli skvělý výkon po celý víkend, obzvlášť v prvním závodě. Nejedlému prospěla výměna motoru, neztrácel v žádných pasážích, odjel výborně oba závody, a pokud si nechá poradit v některých zatáčkách, které jede podle své přirozenosti a ne nejoptimálnějším možným způsobem, ještě zrychlí. Kindermann, ačkoliv mu chyběly sobotní tréninky odvedl maximum. Předvedl ukázněný, klidný výkon, splnil to, co bylo žádáno, získal maximální počet možných bodů. Jovanovič si zřejmě vzal k srdci poslední hodnocení. Byla u něj vidět bojovnost, snaha jít do rizika. A protože má pro motocykl cit a jestli nesleví v zarputilosti, určitě ho čekají ještě lepší umístění.

Eder se bohužel nezbavil ani tentokrát černého Petra. V první jízdě mu nelze nic vytknout, jeho motocykl prostě nejel. Snad jenom poznámka, v závodě se v boxech pro sdělení informací nezastavuje. V druhé jízdě se zvolilo nastavení buď, a nebo. Bylo to lepší, ale ne optimální. Je zcela pochopitelné, že pokud je jezdec takhle rozhozený, nelze od něj očekávat již něco světoborného. U dalších jezdců rozhodně lze je na čem zapracovat, ale mají potenciál. Jezdí stylově ukázkově, což přinese ještě zrychlení.

Uvidíme, jak si mladí a nadějní jezdci povedou ve zbylých závodech.

Štítky Dunajská Streda, motocykl, Česko, Slovensko, trénink, Blata, Mistrovství světa silničních motocyklů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí jezdci Smrž Academy se neztratili při závodech v Dunajské Stredě  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.