Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budějcké výstaviště se na dva dny promění v Budvar Rallye Arénu

Fanoušci, soutěžní posádky i pořadatelé už s napětím odpočítávají poslední hodiny do startu 43. ročníku Rallye Český Krumlov 2015. Tradiční motoristickou akci zahájí páteční superspeciálka na budějckém výstavišti. Na diváky ale čeká v Budvar Rallye Aréně bohatý program už od rána.

Kromě administrativních a technických přejímek soutěžních vozidel se můžou fanoušci rychlých kol těšit na testovací rychlostní zkoušku, která začne v pátek v pravé poledne. První posádky exhibiční Rallye Legendy Show vyrazí na trať namotanou mezi výstavními pavilony v 15:00.

O hodinu později do měřeného testu vyrazí Jan Kopecký s „tovární“ Škodou Fabia R5, která při svém debutu před měsícem v Klatovech oslavila premiérový triumf. Po soudobých autech se divákům představí pole republikového šampionátu historiků a také startovní pole 4. New Energies Rallye Český Krumlov 2015, které nabídne pohled na vozidla s pohony budoucnosti, tedy elektromobily, hybridy nebo auta spalující CNG.

Lákavý je také sobotní program. Hned ráno začne na kruhovém objezdu uprostřed výstaviště pátý ročník RC Rallye Český Krumlov, určený pro majitele rádiem řízených modelů v měřítku 1:10. Posádky „velké“ rallye se do Budvar Rallye Arény vrátí po 11. hodině dopolední.

V areálu výstaviště bude i v letošním roce umístěna servisní zóna. Široká veřejnost si tak zblízka prohlédne, jak rychle dokáží mechanici závodních týmů pracovat.

Letošní novinkou je exhibice nejrychlejší motokáry světa MS Kart - Superkart s loňským vicemistrem Evropy a vítězem seriálu European Superkart Series Adamem Koutem. Ten se představí divákům na trati superspeciální rychlostní zkoušky hned dvakrát - od 9:50 a 13:50. Jeho Superkart dokáže vyvinout maximální rychlost až 250 kilometrů za hodinu.

Páteční vstupenka s platností na oba dva dny stojí 200 korun, sobotní vstupné je poloviční. Děti do 150 centimetrů v doprovodu dospělého půjdou zdarma.

Veškeré informace o 43. Rallye Český Krumlov 2015 najdete na webu www.rallyekrumlov.cz.

Foto: Jan Marek

Štítky rallye, kongresové centrum, Budějovický Budvar, Český Krumlov, Jan Kopecký, Škoda Fabia R5, Jan Marek, Adam Kout, Evropa, Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcké výstaviště se na dva dny promění v Budvar Rallye Arénu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.