Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Po budějckém výstavišti se opět budou prohánět zmenšené závoďáky

V sobotu 23. května 2015 se bude na výstavišti v Budějcích konat další, v pořadí již pátý ročník RC Rallye Český Krumlov. Stejně jako v minulých letech půjde o součást doprovodného programu 43. Rallye Český Krumlov. Letošní závod bude vycházet z osvědčeného modelu let minulých a bude součástí hodnocení 11. ÚAMK RC Rally Cupu Český Krumlov.

Pátý ročník RC Rallye Český Krumlov se pojede jako druhý závod šestidílného českokrumlovského seriálu rádiem řízených elektro modelů v měřítku 1:10. Tento šampionát vstoupil letos již do své jedenácté sezony. Uplynulé čtyři ročníky RC Rallye Český Krumlov ukázaly, že nejen na skutečných tratích populární jihočeské soutěže se bojuje o vteřiny. Jezdci se zmenšenými soutěžními auty si mezi sebou také nic nedarují. Navíc každá dosud odjetá RC Rallye Český Krumlov měla jiného absolutního vítěze. Dokáže letos někdo svůj triumf zopakovat, nebo se do historických tabulek zapíše další nové jméno?

V harmonogramu RC Rallye Český Krumlov je celkem osm rychlostních zkoušek, které se uskuteční na českobudějovickém výstavišti. Po odjetí všech měřených testů se závodní vozy přesunou do Českého Krumlova na parkoviště v Jelení zahradě. Zde, v těsné blízkosti cílové rampy „velké“ rallye, bude umístěno závěrečné uzavřené parkoviště. Závěrečným bonbonkem bude vyhlášení výsledků s udělováním cen nejlepším závodníkům přímo na cílové rampě Rallye Český Krumlov, které provází nádherná atmosféra s početnou diváckou kulisou.

RC Rallye Český Krumlov se může zúčastnit každý, kdo vlastní RC model v měřítku 1:10 poháněný akumulátorem. Ten musí splňovat pravidla, která naleznete na oficiálních stránkách 11. ÚAMK RC Rally Cupu Český Krumlov - www.rca-ck.com. Na tomto webu najdete také přihlášku, orientační časový harmonogram a zvláštní ustanovení. Uzávěrka přihlášek je v pondělí 18. května 2015. Proto neváhejte a přihlaste se včas, počet startujících je omezen.

Věříme, že i letošní účast soutěžících naplní startovní listinu 5. RC Rallye Český Krumlov a k vidění budou zmenšené vozy současnosti i minulosti. Připomeňme jen, že na trati českokrumlovské RC Rallye se již proháněly vozy kategorie WRC, jako například Ford Fiesta nebo Citroën Xsara, auta kategorie Super 2000 - Peugeot 207 či Škoda Fabia - nebo naopak legendární vozy již zaniklé skupiny B, kterými byly Lancia Delta S4, Ford RS200 nebo MG Metro 6R4. Domácí automobilku Škoda zastupovaly slavné „stotřicítky“, Favorit 136 L nebo již zmiňovaná Fabia Super 2000.

Času mnoho nezbývá, a tak berte tuto tiskovou informaci i jako pozvánku na 5. RC Rallye Český Krumlov a přijměte naši nabídku se soutěže zúčastnit, ať už jako jezdec, nebo jen přihlížející divák. Těšíme se na vás!

Kompletní informace k 5. RC Rallye Český Krumlov 2015 se průběžně objevují na oficiálních internetových stránkách www.rallyekrumlov.cz a www.rca-ck.com.

Foto: Zdeněk Klíma
Tisková zpráva

Štítky rallye, Český Krumlov, kongresové centrum, Ústřední automotoklub České republiky, České Budějovice, ŠKODA AUTO a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po budějckém výstavišti se opět budou prohánět zmenšené závoďáky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.