Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladí florbalisté se pokusí prodloužit vítěznou sérii

Odehráli letos 11 zápasů. A ještě neodcházeli ze hřiště jinak, než s rukama zdviženýma nad hlavou. Junioři FBC United České Budějovice mají v plánu o víkendu další duel ve Sportovní hale, kde budou chtít svou sérii prodloužit. V sobotu od 12 hodin se střetnou s 1. FbK Tábor.

„Náš tým byl poskládán před dvěma lety, a to z velice kvalitních hráčů ve věku 15 až 18 let, kteří již v minulosti prokazovali dobré výsledky v jiných klubech. A i když přišel někdo nový - jako tuto sezonu hned tři hráči - všichni do jednoho zapadli do týmu,“ popisuje trenér týmu Miroslav Hron.

Na začátku této sezony měli junioři ambice na umístění do třetího místa. Ale po určitém čase bylo vidět, že mají možná i na postup o soutěž výš. „Zápas od zápasu jsme získávali nejenom cenné body, ale i respekt soupeřů, rozhodčích a diváků, kteří obdivovali naši hru. Sice občas kluci dělají chyby, ale kdo je nedělá, že? Ale v tomto případě se dala dohromady skvělá parta kluků, kteří mají navíc za sebou úžasnou podporu rodičů a klubu FBC United, který jim umožnil tréninky hned třikrát týdně, což je pro zlepšování výkonů nesmírně důležité,“ pochvaluje si florbalový trenér.

Za sebou však mají teprve polovinu sezony. I když čísla hovoří celkem jasně. Na špici tabulky mají 31 bodů, což je o dvanáct víc, než má v tuto chvíli druhý Tábor. Jejich skóre je obdivuhodné 108 vstřelených gólů a 49 obdržených.

„Je pravda, že máme velmi dobré hráče v čele s druhým nejlepším gólmanem ligy Adamem Šubjakem, dlouhodobě nejlepším ligovým útočníkem Honzou Volflem a nejlepším obráncem Filipem Hronem, ale tak kvalitní, jako tito jmenovaní, jsou všichni hráči týmu. Avšak tito tři hráči jsou dlouhodobě největší tahouni celého týmu - nejenom na hřišti, ale i mimo něj. A je potřeba říci, že klub reprezentují i ve výběrech Jihočeské reprezentace. Za to jim patří velký dík. Dík patří rovněž všem hráčům týmu za to, že to tak dlouho vydrželi pospolu, protože tak skvělá parta kluků tohoto věku se jen tak nevidí,“ dodává kouč Miroslav Hron.

„Tímto bych chtěl všechny příznivce děravého míčku pozvat na sobotu do Sportovní haly v Českých Budějovicích, kde se budou tito kluci od 12 hodin snažit svou vítěznou šňůru nepřerušit. Přijďte nás podpořit a fandit,“ zve Hron.

Tisková zpráva
FBC United České Budějovice

Štítky florbal, FBC United České Budějovice, junioři, neporazitelní, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí florbalisté se pokusí prodloužit vítěznou sérii  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.