Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Štíři drží domácí ligovou neporazitelnost, s prázdnou odjely i Čelákovice

Vyrovnané utkání viděli minulou sobotu večer diváci v českobudějovické Sportovní hale. V něm se utkali domácí florbalisté Štírů proti Čelákovicím. O vítězství domácích rozhodla už první třetina, ve které se budějčtí hráči radovali hned třikrát a utkání dovedli k vítězství 3:2.

Diváci se dočkali branky v osmé minutě. Čelákovicím se naskytla možnost přesilové hry, ale ta se jim vůbec nepovedla a dokonce inkasovaly. Václav Staněk dotlačil balonek do brány po střele Malého a Štíři se dostali do vedení. Přesně po jedenácti minutách vedli domácí o dvě branky. Z obrany se vytáhl až na brankoviště soupeře David Farka a jeho pokus skončil za zády Freimana. Na domácí střídačce bylo do konce třetiny ještě veseleji. Zblízka se prosadil další obránce, tentokrát Michael Kudláček. První třetinu tak naprosto ovládli budějčtí borci.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté a dostávali se do jedné šance za druhou, ale Štíry držel v bráně výborný Koš. Ten nepustil míček za svá záda ani v prostřední části a stav před třetí periodou byl stále 3:0 pro domácí.

V závěrečné části se diváci v hale gólů opět dočkali. Avšak pouze do branky domácích. Ve 46. minutě se po rychlém průniku prosadil Martin Mikšovský a vrátil Orku zpět do hry. Martin Mikšovský navíc skóroval i v 52. minutě a o drama v posledních minutách bylo postaráno. V závěru se hosté uchýlili ke hře bez brankáře, ale ani to jim vyrovnání nepřineslo. Štíři svůj náskok udrželi a porazili Orku Čelákovice 3:2.

„Jsem rád za vítězství, ale výkon zdaleka nebyl ideální. Za stavu 3:0 jsme ve druhé třetině přestali hrát a nechali se soupeřem zatlačit do hluboké defenzivy. Naštěstí nás podržel brankář Koš. Ve třetí třetině jsme začali hrát opět aktivněji, ale zase nám chyběla jistota v zakončení, a tak z toho bylo opět zbytečné drama. V každém případě se ukazuje, že Národní liga bude opět velmi vyrovnaná a žádný zápas nebude snadný,“ zhodnotil utkání trenér a zároveň prezident klubu Jiří Kratochvíl.

Další utkání sehrají Štíři v sobotu. Na hřišti prvních Karlových Varů se představí od 13:30. Na domácí palubovce se představí až 31. října, kdy přijede Chomutov.

FBC Štíři České Budějovice - ASK TEMPISH Orka Čelákovice 3:2 (3:0, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 8. Staněk (Malý), 12. Farka (Hejplík), 15. Kudláček (Měřička) - 46. Mikšovský (Strnad), 52. Mikšovský (Strnad). Střely: 22:29. Vyloučení: 4:2. Bez využití. V oslabení: 1:0 Rozhodčí: Baloun, Novosad. Diváci: 103.

FBC Štíři České Budějovice: Koš (Kunst) - Kudláček, Valdauf, Havelka, Zavacký, Farka, Slepička - Staněk, Hrdý, Hejplík, Novotný, Žáček, Skok, Měřička, Štěpka, Froněk, Malý, Svintek.

ASK TEMPISH Orka Čelákovice: Freiman (Pezl) - Kramel, Novák, Haris, Řehák, Doutnáč, Šeda, Schwan, Budil, Strnad, Jareš, Mikšovský, Kubík, Bališ, Urban, Machač, Brak.

Autoři

Štítky Čelákovice, Václav Staněk, SK Dynamo České Budějovice, 2. česká fotbalová liga, HC Energie Karlovy Vary, Piráti Chomutov, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři drží domácí ligovou neporazitelnost, s prázdnou odjely i Čelákovice  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.