Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pacovští Honzíci nedělali Štírům problémy. Ti v pohodě prošli do třetího kola

V nedělních večerních hodinách cestovali florbalistů Štírů z Českých Budějovic do Pelhřimova k utkání druhého kola Poháru České pojišťovny. Soupeřem jim byl tým Pacovských Honzíků a Štíři roli papírového favorita zvládli bez problémů.

Již od začátku utkání bylo lepší hostující družstvo z Českých Budějovic. První branku večera vstřelil Lukáš Malý po asistenci Michala Měřičky. Avšak 38 vteřin před koncem první části přišlo vyrovnání. Kounek poslal dlouhou přihrávku přes celé hřiště na Jana Maršíka, který sám před Košem nezaváhal. Úvodní dvacetiminutovka tak skončila nerozhodně 1:1.

Na začátku druhé třetiny měli budějčtí borci možnost přesilové hry a v ní si vytvořili několik příležitostí, ale gólman Mareš vše dokázal pokrýt. Do vedení se Jihočeši dostali opět po akci na ose Malý - Měřička. Lukáš Malý tak překonal pacovského gólmana již podruhé v utkání. Do konce třetiny se Štíři dokázali prosadit ještě jednou. Míček za záda Mareše dokázal dostat Jindřich Hrdý.

Začátek závěrečné periody vyšel Štírům tak, jak si ho představovali. Už po jedné odehrané minutě se dokázal opět prosadit Jindřich Hrdý, když využil zaváhání Maršíka. Dvě minuty nato bylo skóre již o čtyři branky. Úspěšným střelcem byl Václav Staněk. Gólovou tečku obstaral Václav Hejplík, o postupujícím do třetího kola tak nebyl vůbec žádný pochyb. Pacov sice dostal na závěr možnost dvou přesilových her, ale ani v jedné z nich neuspěl.

„S Pacovem to byl jednoznačný zápas. Po celou dobu jsme byli lepší, kontrolovali hru, a to i přesto, že jsem často měnil sestavu, aby dostali šanci i hráči širšího kádru. Teď nás čeká prvoligový Pelhřimov, tedy o poznání těžší soupeř. Bude to první opravdový test před ligou,“ hodnotil vystoupení svého týmu trenér Jiří Kratochvíl.

Štíři si tak zajistili účast v dalším kole, kde narazí na prvoligový tým Pelhřimova. Hrát se bude od 19 hodin již tuto sobotu ve Sportovní hale v Českých Budějovicích.

Pacovští Honzíci - FBC Štíři Č. Budějovice 1:6 (1:1, 0:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 20. Maršík (Kounek) - 7. Malý (Měřička), 25. Malý (Měřička), 37. Hrdý (Havelka), 42. Hrdý, 44. Staněk (Malý), 46. Hejplík (Mrzena). Střely: 16:35. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Rozhodčí: Štěcha, Kučera.

Pacovští Honzíci: Mareš (Máca) - Diviš, Buřič, Maršík, Toman, Papež, Kounek, Paták, Krátoška, Doubek, Nesvačil, Tomšů.

FBC Štíři Č. Budějovice: Koš (Kunst) - Kudláček, Valdauf, Mrzena, Vilímek, Havelka, Farka - Staněk, Formánek, Hrdý, Hejplík, Novotný, Měřička, Malý, Klouda, Hron.

Autoři

Štítky České Budějovice, Pelhřimov, Generali Česká pojišťovna, Václav Staněk, Pacov, FBC Štíři Č. Budějovice, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacovští Honzíci nedělali Štírům problémy. Ti v pohodě prošli do třetího kola  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.