Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Po sestupu rozehraje Hradec soutěž na nymburské půdě. Derby bude v 9. kole

První basketbalová liga nabídne v nové sezoně jihočeské derby. Po sestupu jindřichohradeckého týmu budou diváci chodit na atraktivní zápasy s Pískem. Sezona začne na konci září.

Hráči Fio Banka Jindřichův Hradec nedokázali v uplynulé sezoně během dlouhodobé části, nadstavby a ani následné baráže udržet nejvyšší soutěž KNBL. Zklamání ze sestupu je v týmu sice pořád, ale vedení klubu již intenzivně připravuje klub na nadcházející ročník.

Podle dostupných informací má klub jediný cíl - pokusit se vyhrát první ligu a následně uspět i v boji o návrat do nejvyšší soutěže. „V těchto týdnech probíhají vyjednávání o hráčských smlouvách a formě kádru. Vedení se nyní snaží najít ideální řešení tak, aby vyhovělo jak hráčským ambicím, tak svým celosezonním cílům,“ píše se v oficiálním vyjádření jindřichohradeckého mužstva.

Jindřichův Hradec bude hrát v první lize ve skupině Západ. Stejně jako tradiční prvoligový účastník Sršni Písek. Druhý jihočeský tým skončil v uplynulé sezoně na výborném třetím místě a diváci se tak mohou těšit na zajímavá jihočeská derby. První se odehraje na palubovce Hradce v 9. kole (16. listopad), odveta je v plánu 1. února.

Herním dnem první ligy jsou pátky a ve skupině Západ budou kromě jihočeským týmů hrát dále Sokol Pražský, Basketbal Nymburk B, Sokol Vyšehrad, Basket Košíře, Slavoj Litoměřice, USK Praha B, Get Better Academy a BK Loko Plzeň. Sezona začne 21. září, kdy se Hradec představí na palubovce nymburského béčka, Písek přivítá Sokol Pražský.

Harmonogram finální přípravy v Hradci ještě dolaďují. Hráči mají za sebou třítýdenní tréninkový blok a znovu se sejdou 6. srpna. V přípravě by se měli Jihočeši utkávat zejména s týmy z nejvyšší soutěže. Vedení klubu se ihned po prohrané baráži rozloučilo se všemi zahraničními hráči i chorvatským trenérem Rudolfem Jugou.

Autoři | Foto Lukáš Šamal, bkjh.cz

Štítky Sršni Písek, Fio Banka Jindřichův Hradec, derby, první liga, soutěž, Hradec, basketbal, Písek, Sokol Vyšehrad, Jindřichův Hradec, Fio banka, ČEZ Basketball Nymburk, USK Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po sestupu rozehraje Hradec soutěž na nymburské půdě. Derby bude v 9. kole  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.