Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Softbalistku Peckovou povolali zpět do profesionální ligy na Tchaj-wanu

Česká softbalistka Veronika Pecková po roce opět míří do nejvyšší tchajwanské ligy. Zopakuje si tak loňskou zkušenost, kdy s týmem Caeser Park došla do finále. Nadhazovačka národního týmu chce cesty využít především k přípravě na reprezentační akce.

Hrála jsem tam minulou sezónu a líbilo se mi tam. Nabídli mi další spolupráci, tak jsem to vzala. Moc se na to těším, chci získat další zkušenosti a kvalitně se připravit na letošní reprezentační akce,“ říká jednoduše Pecková, jinak též hráčka jihočeských Ledenic, která povede český tým na podzim v unikátním klání šesti nejsilnějších evropských týmů.

Když se klub z Tchaj-peje loni sháněl po šikovné nadhazovačce, oslovil s žádostí o pomoc předsedu České softbalové asociace. Ten poté kontaktoval právě Peckovou, která nabídky využila. A akci si zopakuje i letos, jen s drobným rozdílem.

Jiné to bude pouze v tom, že přiletím na celou jarní část sezóny, tudíž budu hrát i proti jiným týmům, než jsem potkala v semifinále a finále. Budu tady do konce června a pak zase po konci české sezony,“ tvrdí.

Loni na Tchaj-wanu naskočila přímo do vrcholící sezony, svému klubu Caesar Park pár dní po příletu pomohla k postupu do finále. „I když většina hráček neuměla anglicky, všichni se mi snažili vyjít vstříc, když bylo potřeba. Myslím, že jsem do týmu zapadla, i když na fotkách to tak určitě nevypadalo,“ směje se vysoká blondýna, kterou na hřišti opravdu bylo těžké přehlédnout.

Při své druhé zkušenosti už tak ale Pecková může být připravena na i na specifika tchajwanské soutěže. Odlišný je i přístup tamních hráček. A jak Pecková připomíná. Rozdíl je v přístupu jak k přípravě, tak ke hře samotné. „Jsou úplně jiní. Všechno si hrozně užívají. Pomáhali, abych i já byla v klidu a šla si stejně jako oni za vítězstvím. Mají v sobě takový jiný drajv.“

Ačkoli toho má ve svých 21 letech nahráno mnohem víc než řada zkušenějších spoluhráček, příchuť profi softballu byla přeci jen něco jiného: „Vytvářela jsem si sama na sebe tlak s tím, že si mě tam pozvali, aby vyhráli, a nechtěla jsem jim to pokazit. Zároveň jsem ovšem dělala to, co mě baví, a dostala jsem za to peníze. To je snad sen všech,“ přiznala loni po návratu z Tchaj-wanu jako první česká hráčka, která okusila profesionální softbalovou ligu.

Tisková zpráva

Štítky Veronika Pecková, Ledenice, softball, reprezentace, Tchaj-wan, finále, Tchaj-pej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Softbalistku Peckovou povolali zpět do profesionální ligy na Tchaj-wanu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.