Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Kratochvíl před finále: O postupu se nebavíme. S Mukařovem chceme ale uspět

Třetí nejvyšší florbalová soutěž jde do finále. Hráči FBC Štíři České Budějovice prošli přes čtvrtfinále i semifinále a o víkendu je čeká finále s TJ Sokol Mukařov. Po postupu si Budějcká Drbna povídala s prezidentem klubu Jiřím Kratochvílem.

V semifinálové sérii s Kadaní jste zaváhali pouze jednou. Měli jste jí pod kontrolou?
Myslím, že ano. V semifinále jsme byli lepším týmem ve většině zápasů. Z tohoto pohledu mi čtvrtfinále proti Královu Dvoru přišlo herně vyrovnanější, i když jsme ho také vyhráli 3:1 na zápasy.

Jediná prohra přišla poté, co jste ztratili několikabrankové vedení. To by se ale stávat nemělo. Řešili jste to s hráči?
Vedli jsme 10 minut před koncem 8:4 a řekl bych, že hráči si mysleli, že je vymalováno. Bohužel, nebylo. Kadaň vyrovnala a v prodloužení dokonce vyhrála. Mohl to být zlomový okamžik celé série, ale trenér Lukáš Malý si to s hráči vyříkal a druhý den už jsme postup dotáhli. Stávat by se to rozhodně nemělo, na druhou stranu florbal je velmi rychlý sport a vedení o čtyři góly příliš neznamená.

Kadaň jste před začátkem série označili jako tým hrající nefér a zákeřně. Platilo to?
Na trestné minuty Kadaň vyhrála 41:24. Bylo tam několik ostrých výměn názorů. I kadaňské publikum bylo na florbalové poměry docela vulgární. Myslím si, že ta silná prohlášení paradoxně pomohla situaci na hřišti uklidnit, protože rozhodčí přijížděli velmi soustředění a jakékoliv náznaky hned trestali. I hráči obou celků si uvědomovali, že zbytečné vyloučení může tým v play-off přijít draho. Tak to alespoň vidím s odstupem pár dní.

Ve finále se utkáte s Mukařovem, který vyřadil vítěze základní části Jaroměř 3:2 na zápasy. Jaký to bude soupeř?
Jaroměř je tým, který byl v minulosti znám hodně tvrdou hrou, ale letos ho oživili mladí hráči jako Hofman, Kopecký nebo Emlar, pro které je důležitější míček, než střet se soupeřem. Takže se z Jaroměře stal poměrně nepříjemný tým, který umí dávat hodně gólů. Mukařov více spoléhá na obranu a na zkušenosti, protože je složený většinou z bývalých hráčů extraligy, kteří umějí hrát těžké zápasy play-off. Ne nadarmo už dvakrát Národní ligu vyhráli a v těch třech ročnících jsme zatím jediní, kdo je dokázal před dvěma lety ve čtvrtfinále vyřadit. S Mukařovem to budou atraktivní duely.

I přes případnou prohru ve finále ale letošní soutěž pro vás neskončí, že? Jaký je nyní hrací model?
Rádi bychom teď sezonu ukončili co nejdříve, protože by to znamenalo vyhrát ligu (úsměv). Vítěz finále postupuje přímo do první ligy, poražený finalista pak hraje baráž proti týmu z vyšší soutěže. Nejrychlejší cestou nás čekají ještě v této sezoně tři zápasy, nejpomalejší pak deset.

Řekli jste hráčům, že po vyřazení Kadaně je cíl pokusit se urvat postup do vyšší soutěže?
Nebavíme se o tom. Myslím, že pokud jakýkoliv tým dojde do finále jakékoliv soutěže, chce prostě vyhrát. Tak by to každý sportovec měl mít. Bez ohledu na to, kdo je favorit, postup, odměny a další věci.

Rozpis finále:
7. duben: FBC Štíři Č. Budějovice - TJ Sokol Mukařov (J. Hradec) 19:15
8. duben: FBC Štíři Č. Budějovice - TJ Sokol Mukařov (sportovka) 16:00
14. duben: TJ Sokol Mukařov - FBC Štíři Č. Budějovice 19:00
15. duben: TJ Sokol Mukařov - FBC Štíři Č. Budějovice 17:40
17. nebo 18. duben: FBC Štíři Č. Budějovice - TJ Sokol Mukařov

Autoři | Foto archiv FBC Štíři České Budějovice

Štítky FBC Štíři České Budějovice, Národní liga, florbal, play-off, Kadaň, Mukařov, finále, postup, Jiří Kratochvíl, Česká obec sokolská, soutěž, České Budějovice, Drbna.cz, Jaroměř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kratochvíl před finále: O postupu se nebavíme. S Mukařovem chceme ale uspět  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.