Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Futsalista Pouzar: Proti Chrudimi jsme splnili oba cíle. Jsme spokojení

Nejtěžší možný zápas mají za sebou futsalisté PCO Rudolfov. Před zaplněnou sportovní halou prohráli v semifinále Poháru FAČR s ERA-PACK Chrudim 1:4. Několikanásobný mistr Česka postavil v Budějcích nejsilnější sestavu i s Brazilci. Zápas za domácí hodnotí Radim Pouzar, bývalý fotbalista SK Dynamo České Budějovice.

Zápas proti favoritovi se vám povedl. Výsledek o tři branky byste před zápasem brali?
Dá se to tak říct. Měli jsme přání, abychom se vešli pod pět inkasovaných branek, což se povedlo. Cíl jsme měli i ten, abychom po utkání odcházeli se vztyčenou hlavou. Oba dva cíle jsme splnili. Za nás panuje spokojenost.

Souhlasíte, že rozhodl závěr prvního poločasu, ve kterém jste dvakrát inkasovali a Chrudim odskočila na 0:3?
Jednoznačně. V tomhle momentu se zápas zlomil. Takto zkušené mužstvo si pak vedení už umí pohlídat. Diváci museli vidět, že pokud Chrudim chtěla, tak přidala a spustila obrovský kolotoč. Když už jsme se dostali před branku soupeře, tak bylo strašně těžké se prosadit.

Chrudim táhlo hlavně brazilské duo Felipe – Max.
Chrudim operuje s několika reprezentanty a na hře to musí být vidět. Umí přechody jeden na jednoho, mají nacvičené signály. My se na tréninky nescházíme, takže nic podobného nemáme. Naše jediná zbraň byla zkusit soupeře rychle přečíslit. Párkrát se nám to sice podařilo, ale to, co předváděl Max, to byla paráda. Má skvělý výběr místa, umí soupeře oklamat pohybem… zápas rozhodl hlavně on.

Po úspěchu v sálovém fotbalu, kde jste si vybojovali postup do Španělska, máte i velký úspěch ve futsale. Co raději hrajete?
Pokud vše klapne, tak pojedeme v květnu 2018 na evropský šampionát v sálovém fotbale do Baskicka. Je tam ale několik otazníků. Kromě financí se ještě řeší i to, zda turnaj vůbec bude. Osobně je mi jedno, jestli hraji futsal nebo sálový fotbal. Návyky jsou úplně stejné a snažíme se prosadit individuální technikou a hrou jeden na jednoho. Jestli to je sálovka nebo futsal je úplně jedno. Rozdíl je jen v pravidlech.

Atmosféra v hale vás musela překvapit. Téměř 1 000 diváků je něco fantastického.
I proto jsme zápas přesunuli do sportovky, aby se sem všichni zájemci vešli. Je to něco parádního hrát před takovouto kulisou. Troufám si říct, že výborným výkonem jsme publikum pobavili.

Futsal: PCO Rudolfov - EP Chrudim

Středa, 29. listopadu 2017, 20:44

Futsal: PCO Rudolfov - EP Chrudim
Futsal: PCO Rudolfov - EP Chrudim

Štítky futsal, Rudolfov, Chrudim, pohár FAČR, Radim Pouzar, Fotbalová asociace České republiky, SK Dynamo České Budějovice, Česko, České Budějovice, Španělsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Futsalista Pouzar: Proti Chrudimi jsme splnili oba cíle. Jsme spokojení  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.