Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Softbalistky Ledenic slaví historický titul. Muži ve finále prohráli

Dva dílčí historické úspěchy zaznamenaly v sezoně 2016/2017 oba extraligové týmy ledenických Žraloků. Ženy svou soutěž vyhrály, muži ve finále nestačili na obhájce titulu z Havlíčkova Brodu.

Ženy Ledenic zahájily finále těsným vítězstvím 1:0 na půdě Joudrs Praha. V domácí odvetě pak po dalším velkém boji a výhře 2:1 navýšily vedení v sérii hrané na tři zápasy. Uplynulou sobotu mohly Jihočešky finále ukončit, ale v Praze druhou výhru nepřidaly a prohrály 0:4. Definitivum daly Ledenice včera, když v dalším těsném zápase doma zvítězily 1:0 a v celé sérii pak 3:1.

Finále v tomto složení bylo očekávané. Měli jsme výborný průběh play-off. Na minulý víkend si soupeřky přivezly nejlepší nadhazovačku a kečra italského národního týmu. Finálová série byla velmi vyrovnaná a zápasy se dohrávaly až v tiebreacích. Stejně tomu bylo i v posledním zápase, kdy holky využily chyby soupeřovy obrany. Máme neskutečnou radost. Poprvé v historii českého softballu máme mistrovský titul z extraligy dospělých,“ uvedla prezidentka klubu Hana Korčáková.

Muži sice ve finále s obhájci titulu prohráli, ale i zisk stříbrných medailí korunoval historickou sezonu ledenického softbalu. Hroši Havlíčkův Brod dokázali ve čtvrtém finále vyhrát na ledenickém hřišti ve druhém prodloužení 12:10 a sérii ovládli 3:1. Předchozí zápasy skončily z pohledu Ledenic 0:1, 10:6 a 5:6.

Mužům se podařilo celé play-off. Eagles Praha byli posilnění o skvělého kanadského nahazovače, vyřadili jsme i favority a mnohonásobné mistry Česka Spectrum Praha. Finále byl neskutečně vyrovnaný boj a v posledním zápase naši muži podlehli Hrochům v dohrávce druhého tiebreaku. Pro mě jsou vítězové i se stříbrnou medailí na krku,“ dodala Korčáková.

Štítky Žraloci Ledenice, softball, extraliga, titul, historie, finále, Ledenice, Havlíčkův Brod, Praha, SK Joudrs Praha, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Softbalistky Ledenic slaví historický titul. Muži ve finále prohráli  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.