Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Štíři hráli v poháru s fenoménem českého florbalu 2:6. Zápas ale diváky bavil

Historicky nejznámější florbalový klub v Česku – Tatran Střešovice – hrál v 5. kole Českého poháru na hřišti FBC Štíři České Budějovice. Pro Jihočechy šlo o velký sportovní svátek, ve kterém prohráli před téměř 600 diváky o čtyři góly.

Zápas, který na jihu Čech dost možná dlouhé roky zase nebude, se nesl podle předpokladů v režii střešovického favorita. Jeden z historicky nejlepších týmů v Česku přijel na jih Čech v téměř kompletní sestavě a hlavně v první třetině nedal domácím moc šancí.

Postupně po gólech Jakuba Kolíska (3., 6. a 19. minuta) a Ronalda Gašparíka vyhrály Střešovice úvodní část jasně 4:0 a daly ráz zápasu. Místy až bouřlivé domácí publikum ale Štíry vyhecovalo k výbornému výkonu a díky tomu po gólu Lukáše Malého (33. minuta) Jihočeši snížili po druhé třetině na 1:4.

Do poslední části šli domácí s teoretickou šancí na velké překvapení a podle toho to vypadalo i na hřišti. Štíři dokázali hrát s Tatranem vyrovnanou partii a je velká škoda, že další gól nepadl do opačné branky. Na 2:5 zvýšil vedení hostujícímu týmu v 50. minutě Tomáš Váňa. Za dalších pět minut sice dokázali Budějovičtí ještě snížit po střele Radka Hanáka, ale více již nestihli. Utkání skončilo za potlesku obou tribun, kam přišlo 578 diváků, vítězstvím favorita o čtyři góly, když se prosadil ještě v závěru - 2:6.

Hráči Českých Budějovic tak ukončili letošní pouť v poháru v 5. kole. „Kluci podali výborný výkon. Jen je škoda vstupu do zápasu. Dlouho nám trvalo, než jsme si zvykli na tempo hry. Děkujeme výborným fanouškům, soupeři a rozhodčím,“ uvedl v oficiálním pozápasovém hodnocení pro svaz trenér Štírů Lukáš Malý.

„Byl to skvělý zápas s parádní diváckou kulisou. Snad mohu říct, že s velkým favoritem jsme sehráli vyrovnaný duel, který jsme si užili. Pro všechny naše hráče to byla velká škola. Děkuji divákům za podporu po celý zápas,“ dodal prezident Štírů Jiří Kratochvíl.

FBC Štíři České Budějovice – Tatran Střešovice 2:6 (0:4, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 33. Malý (Dvořak), 55. Hanák (Malý) – 3. Kolísko (Nehila), 4. Gašparík (Beneš), 6. Kolísko (Nehila), 19. Kolísko (Slavík), 50. Váňa (Brautferger), 60. Nehila. Rozhodčí: Šafář, Pěnička. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Střely na branku: 26:22. Diváků: 578.

České Budějovice: Macek (Kulhan) – Kudláček, Hejplík, Staněk, Valdauf, Liška, Froněk, Vácha, Matějček, Bíca, Hanák, Kulhan, Malý, Svintek, Slepička, Dvořák, Šimek, Strouha, Procházka

Střešovice: Rebro (Blaha) – Nehila, Tlapák, Deutsch, Jankulár, Svačinka, Mühlfait, Slavík, Sládeček, Kolísko, Beneš, Řezník, Meliš, Vítovec, Gašparík, Švéda, Sádlo, Váňa, Brautferger

Štítky FBC Štíři České Budějovice, florbal, Český pohár, Tatran Střešovice, Lukáš Malý, Jiří Kratochvíl, Česko, České Budějovice, TJ Tatran Střešovice, Ronald Gašparík, Radek Hanák, Střešovice, Tatran, Martin Pohl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři hráli v poháru s fenoménem českého florbalu 2:6. Zápas ale diváky bavil  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.