Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vozíčkáři Štírů vyhráli Prague Wheel Open. A získali i individuální ceny

Těžký turnaj přirovnávaný k pomyslné Lize mistrů vyhráli florbaloví vozíčkáři FBC Štíři České Budějovice. Ve finále porazili po dramatickém průběhu švédský tým Nacka HI 4:3. Na jih Čech kromě zlatých medailí putovali i ceny pro nejlepšího brankáře a nejlepšího hráče.

Budějcký tým musel v cestě za vítězstvím odehrát sedm zápasů. Čtyři byly v základní skupině, tři pak v play-off. Jihočeši postupně hráli s holandským Haagem 3:3, Tatranem Střešovice 1:1, polským Wheelem Wolf 8:0 a švýcarským Team Suisse 7:0.

Ve čtvrtfinále Štíři vyřadili Orange Elites z Nizozemska bez problémů 6:1 a v semifinále znovu narazili na český Tatran Střešovice. Po remíze v základní skupině ale tentokrát Jihočeši vyhráli 4:0. Ve finále se pak utkali se švédským týmem Nacka HI, který do finále postoupil skrz samé výhry. Během turnaje si Švédi připsali vysoké výhry jako 11:0 (s Plzní) nebo 10:1 (se Švýcary).

Finále rozehráli lépe mírně favorizovaní Švédi a šli již ve 3. minutě do vedení. Štíři dokázali v první třetině skóre otočit góly Tomáše Davida a Františka Šindeláře na 2:1, ale to nebylo vše. Nacka pak srovnala, na což reagoval druhým gólem David – 3:2. Ve 12. minutě Švédi znovu srovnali a uzavřeli stav divoké třetiny na 3:3.

Ve zbytku zápasu pak padl již jen jeden gól v závěru druhé třetiny, který dal znovu Šindelář – 4:3. Štíři na pražském turnaji vybojovali prestižní cenu pro nejlepší tým a navíc se dočkali i individuálních ocenění. Z deseti týmů z pěti států byl nejlepším brankářem vyhlášen Jiří Němec a nejlepším hráčem Adam Šimonek.

Byl to krásný turnaj. Předváděli jsme suprové výkony, zahráli jsme si jak těžší, tak i lehčí zápasy. Finále se divákům muselo líbit, hrálo se od začátku až dokonce naplno. Byl to vyrovnaný zápas, kde si oba týmy byly schopný vytvořit tlak. My jsme si zápas trošku zkomplikovali vlastními chybami, ale nakonec se nám podařilo dát čtvrtý gól a v závěru ustát i power-play Švédů,“ uvedl nejlepší hráč turnaje Adam Šimonek. „Ocenění si vážím. Mám z něj radost, zvlášť na takhle kvalitním turnaji. Je to taková třešnička na dortu po skvělém týmovém výkonu.

Autoři | Foto Facebook FBC Štíři České Budějovice

Štítky FBC Štíři České Budějovice, florbal, Prague Wheel Open, vítězství, Šimonek, Šindelář, David, finále, SK Dynamo České Budějovice, Liga mistrů UEFA, Česko, Tatran Omlux Střešovice, František Šindelář, Nizozemsko, FC Viktoria Plzeň, Haag, Jiří Němec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vozíčkáři Štírů vyhráli Prague Wheel Open. A získali i individuální ceny  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.