Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Štíři prohráli v Turnově 6:10 a mají po sezoně. V sérii ztratili vedení 2:0

Florbalisté FBC Štíři České Budějovice prohráli v rozhodujícím pátém čtvrtfinále s TJ Turnov 6:10 a do semifinále nepostoupili. Pro Jihočechy je to velká sportovní škoda, protože vyhráli první i druhý zápas.

Jihočeši se s domácím týmem dokázali přetahovat úvodních osm minut. Pak dvěma rychlými góly získal Turnov důležité vedení a klid pro svou hru. V 9. minutě otevřel skóre rychlou střelou Tomáš Vitásek, na kterého v další minutě po souhře se Sekyrou navázal Štěpán Matěcha – 2:0. Štíři mohli snížit při přesilovce, ale výhodu jednoho muže v poli nevyužili. Na 3:0 pro Turnov zvýšil v 17. minutě Pavel Sekyra. Alespoň teoretickou naději na zvrat vykřesal důležitou brankou v poslední minutě první třetiny tečovanou střelou Jindřich Hrdý – 3:1.

Bohužel pro hráče z Budějc na začátku druhé třetiny pokusy Kudláčka a Froňka kontaktní brankou neskončily. Místo toho se na druhé straně prosadil další dělovkou Tomáš Vitásek a s Jihočechy to vypadalo špatně – 4:1. Českobudějovičtí florbalisté se ale nevzdali a dvěma góly během 19 sekund snížili na 4:3. Trefili se Lukáš Froněk a Lukáš Svintek. A za další dvě minuty bylo vyrovnáno po přesné střele Lukáše Malého do šibenice – 4:4. Štíry ale znovu uzemnil Daniel Měkota, který vrátil domácím vedení gólem sekundu před sirénou – 5:4.

Třetí třetinu začali domácí v návaznosti na konec druhé části. Po dvou rychlých gólech Pavla Sekyry vedl Turnov znovu o tři góly a vypracoval si rozhodující náskok – 7:4. Osmý gól dali domácí při přesilovce. Trest za špatné střídání potrestal Tomáš Vitásek – 8:4. I hosté následně využili přesilovku. V 53. minutě snížil svým druhým gólem Lukáš Malý – 8:5. Při dalším domácím trestu v 54. minutě zkusili hosté i hru bez brankáře. Snížit se jim ale nepovedlo. Při dalším odvolání gólmana se přes celé hřiště trefil Pavel Sekyra a definitivně rozhodl o postupu Turnova do semifinále.

Dvě a půl minuty před koncem zápasu přidal desátou branku při jihočeském vabanku Jan Seidl – 10:5. Minutu před koncem vstřelil poslední gól zápasu při oslabení Jindřich Hrdý a korigoval stav na 10:6. Štíři sice vyhráli první i druhý zápas čtvrtfinálové série, ale po dalších třech porážkách v řadě pro ně sezona 2016/2017 skončila.

TJ Turnov – FBC Štíři České Budějovice 10:6 (3:1, 2:3, 5:2)

Branky a nahrávky: 9. Vitásek (Seidl), 10. Matěcha (Sekyra), 17. Sekyra (Palatínus), 24. Vitásek (Hejduk), 40. Měkota (Rondoš), 44. Sekyra (Vitásek), 45. Sekyra (Hejduk), 52. Vitásek (A. Palatínus), 57. Sekyra (Vitásek), 58. Seidl (A. Palatínus) – 20. Hrdý (Podlaha), 34. Froněk (Hejplík), 34. Svintek (Hrdý), 36. Malý, 53. Malý (Hejplík), 59. Hrdý (Hejplík). Rozhodčí: Bališ, Varga. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváků: 141. Konečný stav série: 3:2.

Turnov: Švec (Rudolf) – Měkota, V. Palatínus, A. Palatínus, Havlín, Matěcha, Seidl, Rondoš, Bursa, Hejduk, Grmolec, Vitásek, Buriánek, Sekyra, Nezdara

České Budějovice: Kunst (Procházka) – Staněk, Podlaha, Kudláček, Valdauf, Hrdý, Hejplík, Klouda, Žáček, Klouda, Hanák, Havelka, Froněk, Malý, Svintek, Slepička

Štítky Turnov, SK Dynamo České Budějovice, Jan Seidl, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři prohráli v Turnově 6:10 a mají po sezoně. V sérii ztratili vedení 2:0  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.