Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeské derby zvládli lépe Štíři. Po bitvě postupují do čtvrtého kola Poháru České pojišťovny

Možná měli větší problémy, než čekali. Florbalisté Štírů se ve třetím kole Poháru České pojišťovny střetli s jejich jihočeskými a soutěžními rivaly ze Strakonic. Po základní hrací době bylo skóre nerozhodné 4:4 a na řadu tak přišlo prodloužení. To rozhodl po šestnácti sekundách Václav Hejplík a dotáhl tak domácí do čtvrtého kola.

Úvodní branku zápasu viděli diváci v deváté minutě první třetiny a byly to Strakonice, které se mohly radovat z vedení. Po střele Mareše dorážel do prázdné branky Marek Jiřík. Ještě předtím ale mohli jít do vedení domácí, když Kudláčkovu střelu z poloviny hřiště tečoval Havelka nad branku. Budějckým florbalistům se ale do konce první části podařilo vyrovnat. Klouda poslal přihrávku zpoza branky na Lukáše Malého a ten se nemýlil. Tři minuty před první sirénou šli dokonce do vedení. Střelou k tyči se prosadil Zdeněk Valdauf.

Druhou dvacetiminutovku začali přečíslením Strakoničtí, ale se vším si poradil dobře chytající Švehla. Štíři ale odskočili na rozdíl dvou branek. Havelka posunul přihrávku doprava na Michala Měřičku, který z velkého úhlu prostřelil Macka. Netrvalo dlouho a hosté se dostali opět do kontaktu. Ze vzduchu trefil míček Tomáš Houska a bylo sníženo. Českobudějovičtí hráči ale byli lepším týmem a svého soupeře tlačili, jenže skórovat se jim nepodařilo. Naopak mohli inkasovat, když se po jedné ze střel odrazil míček od Švehlovy helmy a padal do branky. Včas však zareagoval Žáček, který ho odpálil téměř z brankové čáry.

Na začátku poslední periody se Strakonicím podařilo vyrovnat. Kořánovu střelu tečoval za Švehlova záda Tomáš Houska. Za necelou minutu ale byl stav opět příznivější pro domácí celek. Novotný v situaci dvou na jednoho přihrál přesně Václavu Hejplíkovi a ten nedal Mackovi šanci. Pak byl však vyloučen Klouda a hosté ze Strakonic se radovali z dalšího vyrovnání. Střelou z první prostřelil vše, co mu stálo v cestě Tomáš Mareš. Závěr byl vyrovnaný a mohl ho rozhodnout Měřička, ze standardní situace však trefil pouze tyč. Hosté z dudáckého města pak měli ještě jednu přesilovou hru, ale Švehla svůj tým podržel. Stav po šedesáti minutách tak byl 4:4 a šlo se do prodloužení.

Nastavený čas netrval příliš dlouho. Konkrétně pouze šestnáct sekund, kdy se štěstím dostal míček za Mackova záda opět Václav Hejplík. Štíři se tak mohli radovat z postupu do čtvrtého kola Poháru České pojišťovny.

„Zápas jsme měli a mohli rozhodnout v první polovině, šancí jsme na to měli hodně, ale hráči k utkání přistoupili trochu lehkovážně, což se projevilo v zahazování gólovek. V závěru bylo ze zápasu drama, ale zvládli jsme postoupit a to je to hlavní. Pohár plní dobře svůj účel, potkáváme čím dál těžší soupeře a myslím, že je to tak dobrá příprava na ligu. Ale samozřejmě budeme chtít i v poháru dojít co nejdále,“ popsal utkání a cíle trenér Jiří Kratochvíl.

Ve čtvrtém kole poháru čeká na Štíry T. B. C. Králův Dvůr. Tedy tým ze stejné soutěže. Utkání se odehraje v úterý 27. září od 20:15 ve Sportovní hale v Českých Budějovicích.

FBC Štíři České Budějovice – FbC Strakonice 5:4p (2:1, 1:1, 1:2 – 1:0)

Branky a asistence: 15. Malý (Klouda), 18. Valdauf (Novotný), 26. Měřička (Havelka), 44. Hejplík (Novotný), 61. Hejplík (Havelka) – 9. Jiřík (Mareš), 28. Houska T., 43. Houska T. (Kořán), 46. Mareš (Šavrda). Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Střely: 50:33. Diváci: 93. Rozhodčí: Koten, Kučera.

FBC Štíři České Budějovice: Švehla (Kunst) – Staněk, Kudláček, Valdauf, Hrdý, Hejplík, Froněk, Vilímek, Žáček, Novotný, Havelka, Klouda, Měřička, Majner, Malý, Slepička.

FbC Strakonice: Macek (Jeřábek) – Mikeš, Vašmucius, Houska T., Novák, Jiřík, Křesák, Stejskal, Šavrda, Kořán, Strejček, Bučok, Houska V., Mareš, Pluskal, Chvosta, Košta.

Autoři

Štítky Generali Česká pojišťovna, Strakonice, České Budějovice, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské derby zvládli lépe Štíři. Po bitvě postupují do čtvrtého kola Poháru České pojišťovny  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.