Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Úspěšný víkend Štírů. V poháru pokračují muži i ženy

Splněné papírové předpoklady. Tak nějak by se dal zhodnotit uplynulý víkend florbalových Štírů. Mužští zástupci v rámci 2. kola Poháru České pojišťovny zajížděli do Benešova, kde zvítězili 6:1 a radují se tak z postupu. Ženy hostily první kolo v českobudějovické Sportovní hale a po třech vítězstvích a jedné porážce postupují z druhého místa do druhého kola.

K zápasu druhého kola Poháru České pojišťovny jeli Štíři do Benešova, s kterým se budějčtí hráči střeli už na Czech Open, kde mu podlehli. Tentokrát však začali aktivně již od prvních minut a vytvářeli si spoustu šancí. Několikrát domácího brankáře Brože zachránila také konstrukce branky. Skóre tak otevřel až v čase 19:20 přízemní střelou Michal Klouda.

I v druhé třetině pokračovaly České Budějovice v dobrém výkonu a svého soupeře tlačily. Odměnou jim byla druhá branka z hole Ondřeje Havelky. Ve 34. minutě vyslal přesnou diagonální přihrávku Froněk a Ondřej Havelka se prosadil podruhé v utkání. Do konce druhé dvacetiminutovky zvýšili Jihočeši na rozdíl čtyř branek. Úspěšným střelcem byl tentokrát Jindřich Hrdý. Bůra mohl završit Hejplík, který si pohrál s domácí obranou, ale vsítit se mu nepodařilo.

I závěrečná perioda nabízela podobný obrázek. Spousta šancí hostujícího týmu, ale bez gólové tečky. Jednou Klouda minul ve stoprocentní šanci před prázdnou brankou, poté zas pokazil při přečíslení přihrávku Měřička. Pátou branku Štírů tak vstřelil Lukáš Froněk, který natáhl těsně za velkým brankovištěm a trefil šibenici. I domácí se dočkali čestného úspěchu. V 55. minutě pokazil Kunstovi čisté konto Tomáš Pícha. Tečku za utkání udělal opět Lukáš Froněk, který s Havelkou využil přečíslení dvou na jednoho.

„Před zápasem jsem měl trochu obavy, jak ho zvládneme, protože utkání proti týmům z nižší ligy bývají těžká, zvlášť v jejich hale. Ale zápas jsme odehráli slušně, měli jsme ho od začátku pod kontrolou a díky slušné práci v obraně jsme bez problémů zvítězili. Teď nás čekají v neděli od 18 hodin ve Sportovní hale Strakonice, to bude zase úplně jiný zápas a doufám, že nepřipustíme překvapení. Pohár je pro nás důležitý,“ zhodnotil utkání trenér Štírů Jiří Kratochvíl.

Jak zaznělo v hodnocení trenéra, 3. kolo Poháru České pojišťovny čeká Štíry v neděli v 18 hodin, kdy se proti nim postaví tým FbC Strakonice.

SK Florbal Benešov – FBC Štíři České Budějovice 1:6 (0:1, 0:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 55. Pícha (Slunéčko) – 20. Klouda (Hrdý), 29. Havelka (Měřička), 34. Havelka (Froněk), 36. Hrdý (Malý), 49. Froněk (Měřička), 56. Froněk (Havelka). Střely: 28:19. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 40. Rozhodčí: Přibyl, Machů.

SK Florbal Benešov: Brož (Moravanský) – Bartůšek, Jaeger, Garreis M., Vorel, Pícha, Garreis K., Houštecký, Vojtíšek, Vachtl, Hýbek, Slunéčko, Příkop, Mareš.

FBC Štíři České Budějovice: Kunst (Švehla) – Staněk, Kudláček, Valdauf, Hrdý, Hejplík, Froněk, Žáček, Novotný, Havelka, Klouda, Měřička, Malý, Svintek.


Štírky, na rozdíl od svých mužských kolegů, čekalo teprve první kolo. Soupeřkami jim byly hráčky Startu98, Tatranu Střešovice, Kolínu a Jindřichova Hradce.

V prvním zápase se budějcké florbalistky postavily proti pražskému Startu98, což jsou hráčky se zkušenostmi z extraligy. Utkání bylo vyrovnané a přelévalo se ze strany na stranu. Nakonec se z vítězství radovaly Jihočešky, které o svém vítězství radovaly brankou ze třetí třetiny a slavily vítězství 4:3.

Ještě tentýž den se utkaly s druhým pražským celkem – Tatranem Střešovice. S týmem, který ještě v loňské sezoně hrál nejvyšší českou soutěž, ale nedokázal se udržet. Štírky šly sice do vedení zásluhou Kristýny Minářové, která se dokázala prosadit v oslabení, ale ještě v té samé přesilovce Tatran vyrovnal. Pak začal mít i herně navrch a hlavně díky lepší fyzičce zvítězil 3:1.

V neděli sehrály nejlepší jihočeské florbalistky první utkání s Kolínem, který byl jasným outsiderem skupiny a svými výsledky a výkony to také dokazoval. Domácí florbalistky nakonec zvítězily vysokým výsledkem 12:0.

Poslední zápas bylo jihočeské derby s Jindřichovým Hradcem. Ten nekladl příliš odporu a českobudějovické hráčky zvítězily poměrně snadno a hlavně zaslouženě 6:1. Pojistily si tak druhé místo a jasný postup. Z první příčky postoupily favoritky skupiny Tatran Střešovice a nakonec se postupovalo i ze třetího místa, které obsadil Start98.

„První kolo poháru jsme oproti minulému roku zvládli úspěšně a postupujeme z druhé příčky. Ze čtyř zápasů jsme pouze pražskému Tatranu, u kterého jsme doplatili na nedostatečný počet hráček a v poslední třetině nás protihráčky uběhaly. Musím pochválit celý tým, protože to nebylo pouze o první pětce, ale dobrý výkon předváděly všechny hráčky po celý víkend. Doufáme, že nás tyto zápasy také připraví na základní část a budeme předvádět stabilní výkony,“ shrnul první kolo poháru trenér Luboš Hanšpach.

Na štírky čekají ve druhém kole Pardubice. Přesný datum zápasu ještě není znám.

Autoři

Štítky Benešov, Generali Česká pojišťovna, Ondřej Havelka, florbal, TJ Tatran Střešovice, České Budějovice, trenér, florbalista, Tatran, Czech Open

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěšný víkend Štírů. V poháru pokračují muži i ženy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.