Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

S vozíčkáři Štírů si zatrénovali Karel Poborský a Radek Mach

Nevšední trénink prožili florbalisté na vozíku z českobudějovických Štírů. Na jejich trénink totiž dorazili dva skvělí sportovci. Fotbalová legenda Karel Poborský a opora Jihostroje Radek Mach.

Českobudějovickým florbalistům na vozíku pomalu finišuje jejich příprava na extraligové play-off, které se uskuteční ve Sportovní hale v Českých Budějovicích od 9. do 11. června. Součástí celého programu bude také miniturnaj hokejových, fotbalových a volejbalových osobností. A to jak let současných, tak minulých.

Jelikož není florbal na vozíku zrovna jednoduchým sportem, musí si ho osobnosti přijít osahat. Mezi prvními byli Karel Poborský a Radek Mach. Předběhli je pouze zástupci fanoušků Pavel „Pajky“ Vágner a Jan Čipera.

„Hrozně mě to chytlo. A to dokonce až tak, že jsem si z toho udělal puchýř. To mě pak zastavilo, ale jinak to bylo hrozně fajn,“ sdělil Mach. „Tento sport je fyzicky hodně náročný na oblast rukou a zad, na což nejsem úplně zvyklý, takže se únava začala objevovat velmi rychle a dodnes mám puchýře,“ doplnil ho Poborský.

„Největší problémy mi dělalo udávat tempo vozíku, zároveň ho řídit a hrát hokejkou. To už chce hodně tréninku,“ odhalil svůj největší problém Poborský. S problémy se potýkal také blokař Jihostroje. „Nejhorší bylo zatáčení doprava. Když člověk drží hokejku jenom v pravé ruce a je zvyklý ji normálně držet jinak, tak je to obtížné. Jinak ale v pohodě,“ dodal.

Poborský také sdělil, proč se rozhodl vůbec turnaje zúčastnit. „Mojí motivací bylo vyzkoušet si další sport s hráči na nejvyšší úrovni tohoto sportu. A byl to opravdu velký zážitek. Musel bych hodně trénovat, abych se jejich úrovni přiblížil,“ řekl Poborský.

Pro oba borce to byla první zkušenost s něčím podobným, ale oba už se těší na samotný turnaj, který se odehraje mezi soubojem o třetí místo a zápasem o titul. Už ale tento čtvrtek zavítají na trénink vozíčkářů bývalý gólman a mistr světa Roman Turek, jeho následovník Ondřej Bláha a útočník Dynama Richard Kalod.

Autoři

Štítky Karel Poborský, Radek Mach, trénink, vozík, Jihostroj, SK Dynamo České Budějovice, sport, Roman Turek, Richard Kalod, Ondřej Bláha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S vozíčkáři Štírů si zatrénovali Karel Poborský a Radek Mach  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.