Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Českobudějovické ragbisty čeká utkání o přední příčky a setkání s bývalými hráči

Historie nás zavazuje! Tak v takovém duchu bude probíhat nedělní ragbyové utkání Českých Budějovic a Vyškova. Kromě samotného utkání ale dojde také k setkání bývalých budějckých hráčů 70. a 80. let. Setkání s hráči začíná v neděli od 13 hodin, samotný zápas pak ve 14 hodin.

Pojďme se podívat na historii ragby v Českých Budějovicích. To se začalo v největším jihočeském městě hrát před 40 lety. Nový tým se začal skládat na sklonku roku 1975 kolem dvou právníků, Šetka a Hájka. Ti tak dostali nesnadný úkol, a to sehnat silné muže vhodné k tomuto sportu. Oslovili tak studenty z místní vysoké školy, ale zde se nesetkali s úspěchem. Dostali se tak k partě dělníků z dřívější škodovky, kteří byli svou silou proslulí. Zformovali tak nový klub TJ Meteor České Budějovice.

O rok později se Jihočeši pustili do soutěže. Konkrétně do Pražského přeboru, kde většinu utkání tvořily zápasy s tamními B mužstvy. Většina utkání končila porážkou, ale občas se přece jen nějaká výhra zrodila. Pražský přebor hráli až do roku 1984.

Mezi českobudějovickými hráči a Pražany panovaly dobré vztahy. Hráči z hlavního města pomáhali Jihočechům s trénováním a dokonce s domlouváním přátelských zápasů. Utkali se s týmy například z Francie či bývalé Jugoslávie.

Klubové barvy v té době byly zelená a žlutá. Těmi nejvýraznějšími tehdejšími hráči byli Šetek, Mikeska, Hájek, Zajíc, Kech, bratři Trávníčkové, Kubát, Čuba, Turinský, Beran, Čáp, Matoušek, Jánský, Bajer, Bubla, Coural, Rozmiler, Šíma, Němec, Kuna a další.

Několik bývalých ragbistů by se mělo dostavit i na samotný zápas.

Roku 1984 klub zanikl z důvodu uvolnění hřiště fotbalistům. Jejich nástupci se utkají v neděli 24. dubna s rezervou Vyškova a půjde o utkání o přední příčky soutěže!

Autoři

Štítky České Budějovice, Vyškov, ragbista, Francie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovické ragbisty čeká utkání o přední příčky a setkání s bývalými hráči  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.