Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Čtvrtfinálová série Štírů srovnána. Rozhodne se v úterý

Mohli už slavit postup do semifinále, ale oslavy se odkládají. První mečbol českobudějovičtí florbalisté na pražské palubovce neproměnili, když svému soupeři podlehli 3:7. Za stavu 2:2 se tak série přesouvá zpátky na jih Čech. Zítra, tedy v úterý 15. března od 20:30 ve Sportovní hale, se rozhodne, který z týmů bude slavit postup do semifinále, a kterému sezona skončí.

Už do začátku zápasu vlétli lépe domácí. Byly odehrány dvě minuty, když se skóre měnilo poprvé. Z půlky nahazoval před branku Kášek, ale těsně před Kunstem tečoval balonek Michal Smutný a Mukařov vedl. Štíři ale dokázali vyrovnat. Po dobře rozehrané standardní situaci se ke střele od mantinelu dostal Marek Slepička, který prostřelil Bobisuda. Těsně před koncem první části se ale Pražané dostali opět do vedení. Štíři při rozehrávce domácích špatně střídali, balonek se dostal k úplně volnému Tomáši Vaculíkovi. Ten neměl se situací problém a Kunsta překonal.

Ve druhé třetině odskočil Mukařov na rozdíl dvou branek. Po tlaku skóroval podruhé v utkání Michal Smutný. Půl minuty nato bylo opět sníženo. Z velké dálky se prezentoval přesnou střelou Michael Kudláček. Jenže domácí Traverza opět odskočila. Tentokrát byl úspěšným střelcem trenér extraligového Chodova David Podhráský.

Jihočeši tak měli ve třetí třetině co dohánět. A hned po 49 sekundách opět gólové manko stáhli. Štíři zamkli Mukařov a z gólu se radoval David Farka. Netrvalo ovšem dlouho a Mukařov opět vedl o dva góly. Po buly se dostal k balonku Tomáš Vaculík, na mantinelu obešel jednoho z obránců, dostal se před Kunsta a zvýšil na 5:3. Domácí se poté zatáhli a hru tvořili především Štíři. Mukařov hrozil z brejků a po jednom z nich se dostal do vedení 6:3. Pudichovu střelu dorazil Ondřej Kalát. Když se v 57. minutě prosadil přes celé hřiště do prázdné branky Lukáš Kášek, bylo rozhodnuto. Mukařov nakonec zvítězil 7:3 a celou sérii vyrovnal na 2:2. Rozhodující utkání se tak odehraje už zítra ve 20:30 ve Sportovní hale.

„K zápasu jsme přistoupili neuvěřitelně laxně a vlastně celou dobu jsme se nedokázali dostat do tempa. Náznak zlepšení tam byl ve třetí třetině, kdy jsme rychle snížili a na střídačce zase byla vidět bojovná nálada, ale v nejméně vhodný okamžik přišly velké chyby, které soupeř potrestal,“ shrnul utkání smutný trenér Jiří Kratochvíl.

TJ Sokol Mukařov – FBC Štíři České Budějovice 7:3 (2:1, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 3. Smutný (Kášek), 19. Vaculík (Svatoš), 23. Smutný (Sláma), 26. Podhráský (Kalát), 45. Vaculík, 53. Kalát (Pudich), 57. Kášek - 8. Slepička (Malý), 23. Kudláček (Staněk), 41. Farka (Froněk). Střely: 36:26. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 50. Rozhodčí: Kytler, Sommer.

TJ Sokol Mukařov: Bobisud (Bína) - Šiman, Drahorád, Piskalík, Vaculík, Sláma, Brus, Zbyněk, Smutný, Majer, Hron, Svatoš, Podhráský, Kášek, Pudich, Noha, Otto, Kalát.

FBC Štíři České Budějovice: Kunst (Procházka) - Staněk, Kudláček, Formánek, Valdauf, Hrdý, Hejplík, Froněk, Vilímek, Žáček, Novotný, Havelka, Zavacký, Měřička, Farka, Malý, Slepička, Tomšíček.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Mukařov, Česko, SK Dynamo České Budějovice, David Podhráský, Česká obec sokolská, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtvrtfinálová série Štírů srovnána. Rozhodne se v úterý  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.