Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Štíři mají postup do semifinále na dosah! Mukařov přetlačili v prodloužení

Už pouze jedno jediné vítězství dělí českobudějovické florbalisty od postupu do semifinále Národní ligy. Ve Sportovní hale včera zvítězili 7:6 v prodloužení a připsali si druhý bod v sérii. Rozhodující můžou přidat už dnes. V 16 hodin začíná čtvrté čtvrtfinále na pražské palubovce.

Na branku se dlouho nečekalo. Po dvou minutách se dostali hosté do vedení zásluhou Tomáše Slámy, který si od mantinelu seběhl před Kunsta a střelou pod horní tyč otevřel skóre. Štíři ale díky přesilové hře dokázali brzo vyrovnat. Gólovou střelu vyslal Lukáš Malý. Jeho projektil byl před gólmanem ještě někým tečován a ten tak neměl nárok. V páté minutě přišla krásná akce druhé českobudějovické lajny. Havelka našel z rohu nabíhajícího Michala Měřičku, který uklízel balonek prakticky do prázdné branky. Ještě v téže minutě ale bylo vyrovnáno. Z půlky se prosadil Lukáš Kášek, jehož střela letěla těsně nad zemí a nic netušící Kunst propustil míček za svá záda. Přesto šli domácí opět do vedení. Vteřinu po konci přesilové hry se prosadil Jindřich Hrdý. Do konce třetiny bylo opět vyrovnáno. Sláma našel před brankou Michala Smutného, který neměl problém překonat domácího strážce svatyně.

Ve druhé dvacetiminutovce se do vedení dostali Pražané. Zbyněk vybojoval míček u mantinelu, poslal přesnou křižnou přihrávku na Ondřeje Kaláta a ten střelou z první uklidil míček do sítě. Jihočeši ale opět rychle vyrovnali. David Farka střílel od mantinelu, střela se ale odrazila opět na jeho hůl a druhý pokus propálil vše, co mu stálo v cestě. Poté se museli činit oba gólmani, ale ani jeden z nich do konce druhé třetiny žádný míček za svá záda nepropustil.

Do závěrečné části vstoupili Štíři nejlépe, jak mohli. Havelka našel další krásnou přihrávkou Davida Farku, který snadno skóroval do prázdné branky. Poprvé v zápase se jeden z týmů dostal do dvoubrankového trháku. Ve 43. minutě orazítkoval Havelka tyč, ale na správném místě stál Jindřich Hrdý, který dorazil balonek do branky. Mukařov se ale nevzdal a minutu a půl na to bylo sníženo. Gólovou střelu z poměrně velkého úhlu vyslal Jakub Majer. Poté měli hosté dokonce výhodu trestného střílení, ale Kunst si s nájezdem Otty poradil. Přesto Traverza vyrovnala. Tomáš Sláma oběhl branku a bekhendem zasunul balonek na zadní tyč Kunstovy branky.

Na řadu tak přišlo prodloužení, které po necelých třech minutách ukončil Václav Hejplík. Ten zachytil na vlastní polovině rozehrávku hostů a přečíslení tři na dva vyřešil přesně umístěnou střelou nad nohu Bobisuda. Druhý sériový bod tak přiřkl na domácí stranu.

Byl to krásný zápas s velkým nasazením na obou stranách, který se divákům musel líbit. V závěru oba týmy neproměnily přesilové hry a my jsme nakonec měly víc štěstí, když Václav Hejplík neomylně využil chybu soupeře. Fantasticky nás podržel brankář Jakub Kunst a doufám, že i v neděli při nás bude stát štěstí a sérii ukončíme už v Praze. Ale určitě to bude hodně bolet,“ zhodnotil dramatické utkání trenér Jiří Kratochvíl.

Čtvrté utkání se hraje dnes od 16:00 v pražské hale Jedenáctka.

FBC Štíři České Budějovice – TJ Sokol Mukařov 7:6p. (3:3, 1:1, 2:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Malý (Havelka), 5. Měřička (Havelka), 9. Hrdý (Tomšíček), 29. Farka (Hejplík), 42. Farka (Havelka), 43. Hrdý (Havelka), 63. Hejplík (Měřička) – 3. Sláma (Majer), 5. Kášek (Noha), 13. Smutný (Sláma), 26. Kalát (Zbyněk), 44. Majer (Noha), 51. Sláma. Střely: 31:32. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 140. Rozhodčí: Knap, Kněžík.

FBC Štíři České Budějovice: Kunst (Koš) – Staněk, Kudláček, Formánek, Valdauf, Hrdý, Hejplík, Froněk, Vilímek, Žáček, Havelka, Zavacký, Měřička, Farka, Malý, Slepička, Tomšíček.

TJ Sokol Mukařov: Bobisud (Bína) – Šiman, Drahorád, Piskalík, Vaculík, Sláma, Brus, Zbyněk, Smutný, Majer, Hron, Svatoš, Kášek, Pudich, Noha, Otto, Kalát.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Mukařov, Tomáš Sláma, semifinále, přesilová hra, Česká obec sokolská, České Budějovice, Jiří Kratochvíl, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři mají postup do semifinále na dosah! Mukařov přetlačili v prodloužení  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.