Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stolní tenisté Pedagogu o uplynulém víkendu poprvé prohráli oba své duely

Poslední hrací víkend se stolním tenistům Pedagogu vůbec nevydařil. V sobotu prohráli v Liberci 4:10 a o den později padli na stolech pražské Sparty poměrem 5:10.

V Liberci nezačali Jihočeši vůbec dobře, když nezískali na svou stranu ani jednu ze dvou čtyřher. Filip Kortus s Romanem Kauckým padli ve čtyřech setech a Miroslav Vondra s Pavlem Kortusem v pěti, ačkoliv pokaždé stáhli jednosetové manko.

Úvodní dvouhru rozehrál Miroslav Vondra a s domácím Girethem neměl žádný problém. Jedno z klíčových utkání se odehrálo mezi Jakubem Borůvkou a Pavlem Kortusem. Prvně jmenovaný byl přece jenom šťastnější, a to i díky tomu, že zápas rozhodoval jeho bratr Lukáš Borůvka, který pískal Pavlu Kortusovi chyby při servisu. Ten se přesto dopracoval k dvěma mečbolům, které však nevyužil. Zatímco na druhé straně dostal Jakub Borůvka možnost jednoho mečbolu, a ten využil. Poté podlehl Filip Kortus Kodýmovi a ztráta byla už tříbodová. Když Roman Kaucký podlehl ve čtyřech sadách Lukáši Borůvkovi, bylo ještě hůř.

Další prohru poté zaznamenala hostující jednička Miroslav Vondra, která podlehla Jakubu Borůvkovi. Na vedlejším stole sice zvítězil Pavel Kortus nad Kodýmem, ale vítězství bylo daleko. Velmi dobře začal svůj zápas Filip Kortus, ale druhá sada, ve které prohrál 15:17, ho zlomila a Lukáši Borůvkovi podlehl. Na 3:7 z pohledu hostů snížil Roman Kaucký, jenž svému soupeři dovolil pouhých jedenáct míčků!

O další snížení se postaral Miroslav Vondra, který porazil Kodýma 3:0 na sety. Jenže Pavel Kortus podlehl stejným poměrem Lukáši Borůvkovi a soupeř se opět vzdálil. Když se z vítězství neradovali ani Filip Kortus a Roman Kaucký, bylo o výsledku rozhodnuto.

„V sobotu jsme po dlouhé a sněhem značně prodloužené cestě čelili Liberci s bratry Borůvkovými v čele. Tito dva mají extraligové zkušenosti a zápas rozhodli. Smolně jsme prohráli obě čtyřhry a já z mečbolu prohrál s Jakubem Borůvkou. Díky tomu se dostali do rozhodujícího náskoku. Zápasu něco chybělo, možná i atmosféra, protože v Liberci se nepřišel podívat ani jeden divák,“ zhodnotil nepovedený zápas Pavel Kortus.

Souboj severu s jihem jasně ovládl sever v poměru 10:4.

Liberec B - Pedagog ČB 10:4


V neděli se Jihočeši postavili proti o záchranu bojující Spartě. Čtyřhry tentokrát dopadly lépe než v zápase s Libercem. Po deblech byl stav nerozhodný 1:1. Svou čtyřhru nezvládl Roman Kaucký s Filipem Kortusem, naopak bod přidali na konto Pedagogu Miroslav Vondra s Pavlem Kortusem.

První dvouhru zvládl Miroslav Vondra na výbornou, když Strejcovi nedal sebemenší šanci. Naopak se nezadařilo Pavlu Kortusovi s Černotou. Zpět do vedení poslal hráče Českých Budějovic Roman Kaucký, který zvládl pětisetový zápas s Kubátem. Zvýšit na 4:2 mohl Filip Kortus, ale dvousetové vedení do zdárného konce nedovedl.

Černota poté překvapil i Miroslava Vondru, kterému nepovolil ani jeden set. Stejně si vedl také Pavel Kortus s Kubátem a rovněž on neuhrál ani jeden set. Na vlas stejně zahrál také Roman Kaucký a Filip Kortus. Stav byl rázem 7:3 pro domácí.

Jihočeši se ale nevzdávali. Miroslav Vondra vydřel v pěti setech vítězství nad Kubátem a Pavel Kortus přetlačil v pěti setech Stibora. Rozdíl už byl pouze dva body. Pražany ale uklidnil Strejc, který nedal Romanu Kauckému příliš šancí. Skvělé utkání poté odehrál Filip Kortus s Černotou. První dva sety zvládl, ale Černota se dokázal vrátit do zápasu. Rozhodující dějství na svou stranu urval také Černota v poměru 16:14. Filip Kortus v tomto zápase neproměnil pět mečbolů.

Rozhodující zápas odehrál Miroslav Vondra, kterému se postavil Cholínský, místo Stibora. Ačkoliv Vondra dřel, tak porážku neodvrátil.

„Druhý den nás čekala o záchranu bojující Sparta. Opět to ale nebylo ono. Já jsem prohrál klíčový duel s Černotou, který rozběsněný následně bez jediné chyby porazil i naši jedničku Míru Vondru. Domácí se dostali do vedení, a i když jsme se nadechovali k závěrečnému náporu, tak jsme poprvé ve druhé lize za víkend nebodovali. V tabulce jsme klesli na čtvrté místo, což není žádná tragédie, pouze se na nás dotáhly týmy za námi. Za dva týdny hrajeme doma, hostíme první Litoměřice a oslabené Ústí nad Labem, tak se musíme na zápasy dobře připravit,“ řekl smutný Pavel Kortus.

Sparta Praha - Pedagog ČB 10:5

Autoři | Foto skpedagog.cz

Štítky učitel, Liberec, stolní tenista, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stolní tenisté Pedagogu o uplynulém víkendu poprvé prohráli oba své duely  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.