Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Národní florbalová liga nabídne první jihočeské derby

Takový zápas tady letos ještě nebyl. Štíři dnes přivítají na své palubovce tým Strakonic. Jedná se o první střet dvou tradičních jihočeských klubů v této sezoně.

Domácí tým se nachází na čtvrté příčce tabulky a má aktuálně skvělou formu. Na druhou příčku ztrácí pouhé dva body. Štíři vyhráli už čtyři zápasy v řadě a svou sérii budou chtít prodloužit i v zápase s posledními Strakonicemi. Českobudějovičtí florbalisté ve svém posledním zápase zvítězili v Jaroměři 7:6, když se jim výborně povedla první třetina. Štíři se také mohou spolehnout na Lukáše Malého, který v šestnácti zápasech zaznamenal 30 kanadských bodů (18+12) a v tabulce nejproduktivnějších hráčů je osmý. Co však domácímu týmu zatím tolik nešlape, je hra při nerovném počtu hráčů. Úspěšnost přesilových her má 20% a úspěšnost oslabení má 58%. Obojí je nejhorší v soutěži.

Strakonice se krčí na posledním místě s pouhými 14 body. Přesto stále bojují o play-off, na které ztrácejí tři body. Navíc jim hrubě nevyšlo poslední utkání, kdy v domácí hale nestačily na Mukařov, kterému podlehly 4:12. Byla to jejich druhá prohra v řadě a podruhé v řadě inkasovaly deset a více branek. Nemohou se příliš spolehnout ani na svou ofenzivní sílu, jelikož vstřelily pouhých 82 branek, což je druhý nejhorší počin ze všech týmů. Také obranu mají druhou nejhorší. V šestnácti zápasech inkasovaly již 130 gólů. Pokud jsme mluvili o tom, že Štíři nemají zrovna dobrá čísla v přesilových hrách, tak Strakonice na tom nejsou o moc lépe. Úspěšnost přesilových her mají o pouhá tři procenta lepší. V oslabení patří hosté k průměru ligy. Nejproduktivnějším hráčem je s 24 body (11+13) Jan Staněk.

Utkání začíná v českobudějovické Sportovní hale v sobotu 23. ledna od 18:30.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Strakonice, přesilová hra, Jaroměř, Ivan Bohdan Staněk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Národní florbalová liga nabídne první jihočeské derby  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.