Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Konec domácí neporazitelnosti. Štíři v atraktivním utkání podlehli Karlovým Varům

Žádný ligový soupeř si se Štíry na jejich palubovce nedokázal poradit. Vše skončilo v sobotu večer, kdy lídr soutěže z Karlových Varů přestřílel domácí tým 9:8. Štíři tak prohráli druhý zápas v řadě.

Zápas byl atraktivní od samotného začátku, kdy se hra přelévala ze strany na stranu. Jako první se z branky radovali hosté. V 5. minutě se prosadil Lukáš Ujhelyi. Ve 12. minutě bylo na karlovarské střídačce ještě veseleji. Závaru před Kunstovo brankou využil Petr Gasparik a bylo to o dvě branky. Štíři se ale tlačili do zakončení a měli celou řadu příležitostí. Postupně si ale na Leitnerovi vylámali zuby Hrdý, Slepička a po něm opět Hrdý. Prvním domácím hráčem, který ho dokázal překonat, byl Lukáš Froněk. Po první třetině byl stav 2:1 pro hosty.

První velkou šanci měly ve druhé třetině Vary. Ve 25. minutě trefily tyč. Po necelé půl hodině hry odskočili hosté opět na dvougólový rozdíl. Úspěšnou střelou se prezentoval Tomáš Růžek. Když o minutu a půl později využili hurikáni přečíslení tři na dva, konkrétně Jan Smolka, vypadalo to s domácími zle. Českobudějovičtí florbalisté ale nesložili zbraně. Z dorážky se prosadil Michal Měřička. Poté viděli diváci velké šance na obou stranách. Nejprve se zaskvěl skvělým zákrokem Kunst a na druhé straně se nepodařilo skórovat Hrdému. Hosté z Karlových Varů vstřelili pátou branku v přesilové hře. Šibenici Kunstovy svatyně vymetl Jakub Černý. Štíři si však připravili skvělou odpověď. O osm vteřin později snížil Ondřej Havelka. Nebyla to však poslední branka v prostřední periodě. Štěpán Mosler vymetl tu samou šibenici, jako předtím jeho kolega Černý.

Do třetí třetiny nastupovali domácí s třígólovou ztrátou. Ale to, co Štíři v jejím úvodu předvedli, to se jen tak nevidí. Během čtyřiceti sekund dokázali vstřelit čtyři branky! Nejprve se střelou z půlky hřiště prosadil kapitán Michael Kudláček, pak na rozdíl jedné branky snížil Lukáš Froněk a vyrovnat dokázal povedenou střelou na zadní tyč Marek Slepička. Poprvé v zápase dostal Jihočechy do vedení Ondřej Havelka a diváci hnali své borce za dalšími brankami. Ve 49. minutě dokonce odskočili na dvě branky. Svoji druhou branku v zápase zaznamenal Michal Měřička, který potvrdil pověst skvělého střelce a krásnou střelou nedal Leitnerovi šanci. Už to vypadalo, že domácí dotáhnou zápas do vítězného konce, ale dvě a půl minuty před koncem snížil Petr Gasparik. Když o další minutu později zkazili domácí hráči rozehrávku, vyrovnal na 8:8 Lukáš Ujhelyi. Oba týmy už zřejmě počítaly s prodloužením, ale Karlovy Vary z ničeho nic udeřily. V poslední minutě se šťastnou střelou prosadil Miroslav Horký. Lídr soutěže si tak odvezl z Českých Budějovic všechny tři body.

„Pro diváky to byl jistě pěkný zápas, ale my si z něj musíme vzít hlavně ponaučení. Odehráli jsme dobře tak 15 minut, po zbytek zápasu jsme vůbec neplnili, co jsme si řekli. Prohra je pro nás krutá, ale zasloužená. Snad nám otevře oči,“ konstatoval smutně trenér Jiří Kratochvíl.

Vrátit se na vítěznou vlnu se pokusí Štíři už za týden, kdy zajíždí na palubovku Sokola Mukařov.

FBC Štíři České Budějovice - FB Hurrican Karlovy Vary 8:9 (1:2, 2:4, 5:3)

Góly a nahrávky: 19. Froněk (Hejplík), 34. Měřička (Froněk), 37. Havelka (Měřička), 43. Kudláček (Staněk), 43. Froněk (Měřička), 44. Slepička (Malý), 44. Havelka (Měřička), 49. Měřička - 5. Ujhelyi (Macek), 12. Gasparik (Macek), 30. Růžek (Mosler), 32. Smolka (Horký), 36. Černý (Mosler), 38. Mosler (Horký), 58. Gasparik (Ujhelyi), 59. Ujhelyi, 60. Horký (Rybka). Střely: 30:46. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 88. Rozhodčí: Kapr, Tichý.

FBC Štíři České Budějovice: Kunst (Koš) - Staněk, Kudláček, Formánek, Valdauf, Hrdý, Hejplík, Novotný J., Vilímek, Žáček, Havelka, Zavacký, Měřička, Froněk, Majner, Farka, Malý, Slepička.

FB Hurrican Karlovy Vary: Leitner (Novotný P.) - Růžek, Hejl, Horký, Bečka, Smolka, Novák, Mosler, Macek, Gasparik, Kalina, Rybka, Ujhelyi, Mazanec, Černý, Svatek.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky HC Energie Karlovy Vary, Ondřej Havelka, SK Dynamo České Budějovice, Jakub Černý, Jan Smolka, FB Hurrican Karlovy Vary, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec domácí neporazitelnosti. Štíři v atraktivním utkání podlehli Karlovým Varům  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.