Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Černý víkend štírských florbalistů. Body nepřivezl ani jeden z elitních týmů

O posledním hracím víkendu se vydal mužský tým Štírů na hřiště trápících se Čelákovic. Díky nepovedené první polovině odjeli nakonec s prázdnou po prohře 4:5. Jejich ženské kolegyně čekal dvojboj s jihlavskými celky. V sobotu se střetly s tamějším FBŠ. Jihočešky vedly 4:1, ale nadějné vedení neudržely a prohrály 4:7. Druhý den se nezadařilo ani s SK Jihlava. Českobudějovické hráčky podlehly 4:9.

V čakovické sportovní hale, kde sehráli svůj zápas muži, se na úvodní branku nečekalo dlouho. Přesně po dvou minutách přišla chyba v rozehrávce Štírů a Jakub Doutnáč poslal domácí do vedení. Hostům se ale podařilo vyrovnat ještě v úvodní desetiminutovce. Přečíslení dokázal přetavit v gól Václav Hejplík. Po čtvrthodině se ale se štěstím prosadil domácí Michal Šeda. Když poté našel Němeček Michala Kubíka před prázdnou brankou, vedly Čelákovice 3:1.

I do druhé dvacetiminutovky vstoupili aktivněji domácí, ale Koš podržel Štíry. Po půl hodině hry ale lovil míček ze své sítě počtvrté. Táhlou střelou z půlky hřiště se prosadil Jakub Doutnáč. Odpověď však na sebe nenechala dlouho čekat. Ani ne o minutu později snižoval Lukáš Malý. Ještě do konce druhé třetiny se ale podařilo domácím odskočit na rozdíl tří branek. Velký důraz předvedl Petr Němeček, který zvýšil na 5:2.

Štíři se ale nevzdávali. V čase 44:46 přihrál zpoza branky Hrdý na Lukáše Malého a bylo to opět o dvě branky. Na rozdíl jediného gólů snížil Michal Měřička, který dával do prázdné branky po pěkné přihrávce Hejplíka. Hosté se stále tlačili za vyrovnáním, ale naráželi na skvěle chytajícího Freimana. Když Jihočeši v závěru neproměnili ani přesilovou hru a neuspěli, ani při hře bez brankáře, vraceli se z venkovního utkání bez bodu.

„Proti poslednímu týmu tabulky se nám vždycky hraje špatně. Soupeř byl hodně namotivovaný, podal velmi bojovný výkon a bylo vidět, že na hřišti nechal všechno. Výhru si zasloužil. My jsme začali předvádět kvalitní výkon až ve třetí třetině, kdy jsme hru stáhli na dva útoky. Bohužel ani přes velký tlak a poměr střel 17:6 jsme nedokázali ve třetí třetině dát víc než dva góly,“ litoval malé produktivity trenér Jiří Kratochvíl.

Další zápas čeká Štíry v sobotu 5. prosince. Do českobudějovické Sportovní haly přijede lídr soutěže z Karlových Varů.

ASK TEMPISH Orka Čelákovice - FBC Štíři České Budějovice 5:4 (3:1, 2:1, 0:2)

Góly a nahrávky: 3. Doutnáč (Mikšovský), 16. Šeda (Doutnáč), 18. Kubík (Němeček P.), 32. Doutnáč (Šeda), 38. Němeček P. (Kramel) - 10. Hejplík (Měřička), 33. Malý, 45. Malý (Hrdý), 47. Měřička (Hejplík). Střely: 26:40. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 30. Rozhodčí: Čížek, Laštovička.

ASK TEMPISH Orka Čelákovice: Freiman (Pezl) - Řehák, Doutnáč, Šeda, Schwan, Budil, Strnad, Mikšovský, Němeček M., Kubík, Němeček P., Urban, Novák, Furch, Kramel, Brak.

FBC Štíři České Budějovice: Koš (Kunst) - Staněk, Kudláček, Formánek, Valdauf, Hrdý, Hejplík, Novotný, Vilímek, Žáček, Havelka, Měřička, Froněk, Farka, Malý

Ženy odehrály první utkání v Dolní Cerekvi proti FBŠ Jihlava. Jejich barvy hájí také loňská extraligová vítězka Anna Dvořáková, která si proti štírkám připsala tři body.

Z první branky v utkání se mohla radovat Jihlava. Míček za záda Bartoníčkové dostala Petra Prouzová. Od inkasované branky byla k vidění vyrovnaná hra, ale ani jedna z gólmanek balonek za svá záda nepustila. V prvních dvaceti minutách tak viděli diváci pouze jednu branku.

Do druhé třetiny vlétly hostující hráčky jako uragán a po 29 sekundách vyrovnala Lada Janošťáková. Z prostřední části neuběhly ještě ani dvě minuty a českobudějovické hráčky už vedly. Dlouhý pas Zahradníkové umístila za Miksovou Veronika Jedličková. Na 3:1 zvyšovala po necelé půlhodině Barbora Zahradníková. Když se Jihlavským nepodařila rozehrávka, vsítila čtvrtou branku štírek opět Lada Janošťáková. Po druhé části svítil na ukazateli skóre stav 4:1 pro hostující hráčky.

Ve třetí periodě ale přišel velký obrat Jihlavy. V 51. minutě snižovala Andrea Doležalová. O minutu a půl později vyběhla zpoza branky Petra Prouzová a rozdíl byl pouze jednobrankový. A v čase 57:26 bylo vyrovnáno. Z gólu se radovala Anna Dvořáková. Za půl minuty už byly domácí hráčky ve vedení. Po krásné akci se prosadila Andrea Doležalová. To nebylo vše. Jihlava přidala ještě dvě branky a o obě se postarala Kristýna Šťastná. Štírky tak podlehly svým soupeřkám 4:7.

„Byli jsme hladoví po bodech, ale díky poslední třetině jsme si nechali utéct vyhraný zápas,“ smutně konstatoval trenér štírek Luboš Hanšpach.

FBŠ Jihlava – FBC Štíři České Budějovice 7:4 (1:0, 0:4, 6:0)

Branky a nahrávky: 4. Prouzová (Dvořáková A.), 51. Doležalová (Dvořáková A.), 52. Prouzová, 58. Dvořáková A., 58. Doležalová (Šťastná), 59. Šťastná (Przeczková), 60. Šťastná - 21. Janošťáková L. (Strumínská), 22. Jedličková (Zahradníková), 29. Zahradníková (Kašparová), 33. Janošťáková L. (Polívková). Střely: 26:23. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 39. Rozhodčí: Šafář, Janda.

FBŠ Jihlava: Miksová - Plánková, Doležalová, Prouzová, Přibylová, Pokorná, Dvořáková Š., Šťastná, Dvořáková A., Hubatová, Váňová, Przeczková, Gajdušková, Burianová, Chvátalová, Češková, Holcová.

FBC Štíři České Budějovice: Bartoníčková - Jedličková, Janošťáková P., Polívková, Dostálová, Strumínská, Janošťáková L., Zahradníková, Malátová, Linhartová, Pohlová, Juhaňáková, Šraierová, Kašparová, Minářová Kr., Minářová Kl.

Ani druhé utkání štírkám nevyšlo. Tentokrát ale tahaly za kratší konec již od začátku utkání. První gól padl po dvou minutách. Úspěšnou střelkyní byla domácí Tereza Sedláčková. Jihlavské hráčky byly i nadále aktivnější. V osmé minutě už to bylo dokonce o tři branky. Nejprve se trefila Věra Soukupová a po ní Miroslava Krupková. Hráčky z Českých Budějovic ale zbraně zdaleka nesložily. V oslabení se prosadila Lada Janošťáková. Když se podruhé v utkání trefila Tereza Sedláčková, šly domácí florbalistky do šatny za stavu 4:1.

I druhou třetinu zvládly hráčky z Vysočiny na výbornou. Od úvodního buly bylo odehráno pouhých třináct sekund a Bartoníčková lovila míček ze své sítě po střele Anety Kastnerové. Když se po půlhodině hry trefila Martina Svobodová, byl stav už 6:1 pro domácí. O minutu později se Jihočeškám podařilo snížit zásluhou Veroniky Jedličkové. O dalších třicet sekund později se posedmé trefila domácí Jihlava. Konkrétně Věra Soukupová. Po čtyřiceti minutách byl stav 7:2 pro tým SK Jihlava.

V závěrečné části se jako první prosadily českobudějovické florbalistky. Svoji branku mohla oslavit Veronika Šraierová. Góly ale opět padaly i na druhé straně. Krátce po sobě skórovaly Anna Víchová a Martina Svobodová. Skóre ještě dvě minuty před koncem korigovala Kristýna Minářová, ale její branka byla chybně připsána nahrávající Elišce Juhaňákové. Štírky si tak z jihlavského dvojboje neodvezly ani bod.

„První třetina byla z naší strany prospaná a vzhledem k tomu, kolik jsme nevyužili šancí, jsme soupeři podlehli. Soupeř byl hratelný, ale díky stále stejným chybám jsme přišli o důležité body,“ zhodnotil zápas trenér Luboš Hanšpach.

Další utkání čeká štírky proti Soběslavi. Jihočeské derby uvidí diváci 12. prosince od 17 hodin v Soběslavi.

SK Jihlava - FBC Štíři České Budějovice 9:4 (4:1, 3:1, 2:2)

Góly a nahrávky: 3. Sedláčková (Rychlá), 6. Soukupová (Rychlá), 8. Krupková (Blažková), 18. Sedláčková (Víchová), 21. Kastnerová (Krupková), 30. Svobodová (Krupková), 32. Soukupová (Blažková), 53. Víchová, 54. Svobodová - 9. Janošťáková L. (Jedličková), 31. Jedličková (Dostálová), 44. Šraierová, 59. Juhaňáková (Minářová Kr.). Vyloučení: 2:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 23. Rozhodčí: Janošťák, Brabec.

SK Jihlava: Zemanová - Svobodová, Soukupová, Krupková, Pátková, Špulková, Solařová, Kozlíková, Sedláčková, Rychlá, Blažková, Urbanová, Kastnerová, Víchová, Jandátová, Běhounková.

FBC Štíři České Budějovice: Bartoníčková - Jedličková, Janošťáková P., Polívková, Dostálová, Janošťáková L., Zahradníková, Malátová, Linhartová, Pohlová, Juhaňáková, Šraierová, Kašparová, Minářová Kr., Minářová Kl.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky florbalista, SK Dynamo České Budějovice, SK Jihlava, Čelákovice, Anna Dvořáková, FC Vysočina Jihlava, Věra Soukupová, Petr Němeček, Michal Šeda, FBŠ Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Černý víkend štírských florbalistů. Body nepřivezl ani jeden z elitních týmů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.