Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Skvělá forma Štírů pokračuje dál, Plzeň odjela s debaklem

Desátý zápas Národní ligy odehráli florbalisté Štírů na domácí palubovce proti FBC Plzeň. Jednalo se o souboj týmů s výbornou formou. Štíři zvítězili v posledních dvou utkáních a Plzeň dokonce v posledních šesti. Na jihu Čech ale dlouhá plzeňská série skončila, když Západočeši podlehli domácím 5:11.

Do zápasu vstoupili lépe hosté z Plzně. Eichler vymotal dva domácí hráče, přihrál na úplně volného Petra Lince a ten bez problémů překonal Kunsta. O minutu a půl později bylo vyrovnáno. Z půlky hřiště natáhl ke střele Michael Kudláček a jeho střela skončila za Kohoutem. Domácím pak byla nabídnuta přesilovka pět na tři, ale Západočeši se ubránili i díky skvělým zákrokům Kohouta. Budějčtí florbalisté šli do vedení na začátku patnácté minuty. Z dorážky se prosadil Lukáš Malý. O další dvě minuty později už domácí vedli o dvě branky. Václav Staněk vystihl hostující rozehrávku a střelou do šibenice zvýšil na 3:1. Plzni se ale podařilo snížit. Za hru vysokou holí bylo nařízeno trestné střílení, které proměnil Daniel Nicklas. Štíři dostali další možnost přesilové hry poté, co byl hostující Eichler vyloučen na 2+10 minut. Početní výhodu využil Lukáš Malý tvrdou střelou pod břevno. Když se o dalších třicet vteřin později prosadil výbornou střelou Michal Měřička, šlo se do šaten za stavu 5:2 pro domácí.

V prostřední části viděli diváci ve Sportovní hale vyrovnanou hru a další branka padla až v 31. minutě. Z brejku se prosadil hostující Tomáš Kůst. Jihočeši si ale přišli s nejlepší možnou odpovědí. Výbornou přihrávku Hejplíka zužitkoval Michal Měřička. Krásnou akci předvedli domácí ve 34. minutě. Froněk prošel celé hřiště, předložil míček Havelkovi, který celou akci vyšperkoval přihrávkou opět na Froňka, jenž se ale srazil s Měřičkou a akce tak gólem neskončila. Sedmou branku přidali Štíři dvě a půl minuty před koncem druhé dvacetiminutovky. Pěkný souhru předvedl Staněk s Lukášem Malým, který skóroval do prázdné branky.

Domácí přidávali branky i v závěrečné periodě. Hejplík našel zpoza branky Michala Měřičku, jenž tak završil hattrick. Rozhodčí se však spletl a střelce s nahrávačem přehodil. Branka tak byla připsána Václavu Hejplíkovi. Devátou branku Štírů přidal Lukáš Froněk, který přehodil plzeňského gólmana krásným obloučkem. Jubilejní desátá branka přišla v čase 54:07. Celou akci rozjel Měřička, přihrál Farkovi, který ještě předložil míček Lukáši Malému. Ten v utkání skóroval už popáté. Pak se poprvé v zápase prosadil také hostující Karel Eichler. Poslední branku Štírů vstřelil Ondřej Havelka, který se dostal k balonku po Slepičkově střele. Skóre korigoval čtyři vteřiny před koncem Karel Eichler, který neuvěřitelnou dělovkou nedal Kunstovi šanci. Českobudějovičtí florbalisté se tak mohli radovat ze zaslouženého vítězství 11:5.

„Soupeř nám zápas dost ulehčil, když přijel pouze v devíti hráčích do pole. Hráli jsme proto velmi aktivně a o svém vítězství jsme rozhodli v první třetině. Poté dostali šanci všichni hráči a také jsme polevili v koncentraci, jinak by si Plzeň odvezla větší příděl,“ hodnotil s úsměvem trenér domácích Jiří Kratochvíl.

Další utkání čeká Štíry v neděli 29. listopadu, kdy zajíždí na půdu Čelákovic.

FBC Štíři Č. Budějovice – FBC Plzeň 11:5 (5:2, 2:1, 4:2)

Branky a nahrávky: 7. Kudláček (Farka), 15. Malý (Farka), 17. Staněk, 18, Malý (Havelka), 19. Měřička (Froněk), 32. Měřička (Hejplík), 38. Malý (Staněk), 47. Hejplík (Měřička), 48. Froněk (Měřička), 54. Malý (Farka), 59. Havelka (Slepička) - 5. Linc (Eichler), 18. Nicklas (TS), 31. Kůst (Zíka), 56. Eichler, 60. Eichler. Střely: 30:24. Vyloučení: 0:3 + Eichler (PLZ) 10 min. Využití: 1:0. Rozhodčí: Knap, Kněžík. Diváci: 120.

FBC Štíři České Budějovice: Kunst (Koš) - Kudláček, Žáček, Hejplík, Slepička, Zavacký, Valdauf - Staněk, Malý, Farka - Froněk, Měřička, Havelka - Skok, Formánek, Majner.

FBC Plzeň: Kohout (Reitmeier) – Vokáč, Nicklas, Eichler, Rybnikár, Kůst, Linc, Válka, Täuber, Zíka.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky FC Viktoria Plzeň, Karel Eichler, florbalista, Václav Staněk, 2. česká fotbalová liga, Česko, Ondřej Havelka, SK Dynamo České Budějovice, FBC Štíři Č. Budějovice, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělá forma Štírů pokračuje dál, Plzeň odjela s debaklem  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.