Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Již v pátek Dynamo vyzve vedoucí Plzeň

Plzeň má za sebou důležitou výhru nad nejbližším pronásledovatelem na čele tabulky, Spartou. Tentokrát na svém stadionu přivítá soupeře z opačného pólu tabulky.

Dynamo na čtrnácté příčce ztrácí jen tři body na osmé místo, ale na druhou stranu má náskok jediného bodu na sestupovou pozici. Západočeši letos doma ještě neprohráli, překvapí lídra v pátek České Budějovice? Zápas má výkop stanoven na 20:15.

Už "jen" deset zápasů musí Plzeň vydržet v nastoleném tempu sbírání bodů a Gambrinus liga bude mít nového krále. Viktoria v 19. kole porazila v přímém souboji o první příčku Spartu a má na ní aktuálně náskok pěti bodů. A nutno dodat, že týmu ze západu Čech vedoucí pozice sluší. Dvacet zápasů v ročníku, patnáct výher, tři remízy a jen dvě porážky, skóre 48:19. Doma zatím svěřenci Pavla Vrby neprohráli a míří za titulem. Jak tým unese psychicky vědomí, že je blízko velkému úspěchu?

Měl by to zvládnout. Tým kolem dirigenta Pavla Horvátha je už přes dva roky pohromadě, nasbíral dostatek zkušeností a letos zaútočil. Sám kapitán nastřílel v ročníku už šest gólů, ovšem v atraktivním stylu fotbalu Plzně se hned dva hráči dokázali prosadit ještě vícekrát. Daniel Kolář a Jan Rezek skórovali už desetkrát. Rezek je pak jediným zástupcem plzeňského mančaftu v nominaci reprezentace pro nadcházející kvalifikační dvojzápas, kvůli kterému čeká ligu po 20. kole dvoutýdenní oddech.

Dynamo s Plzní prohrálo na podzim na svém stadionu jasně o tři branky. Nyní míří Jihočeši na západ, kde budou domácí spoléhat na své diváky. Plzeňští proti Spartě vyprodali stadion a věří se, že i na soupeře z Českých Budějovic si diváci cestu do Štruncových sadů najdou. Jakou taktiku připraví trenér Jaroslav Šilhavý na tým, ve kterém v minulosti trénoval? Poté byl ale pro špatné výsledky vyměněn za Pavla Vrbu, který je za plzeňským kormidlem dodnes. Jihočechům se do sestavy pro utkání vrátí potrestaní Chirkin s Laštovkou, Viktorka ještě nemůže počítat se službami Petržely a nezahraje si ani Horváth!
Sedm remíz v řadě, tak dopadaly zápasy mezi Plzní a Dynamem. Až naposledy se radovala k nelibosti Budějovic 3:0 Plzeň. V pátek by vzhledem k rozpoložení sil bylo Dynamo s bodem spokojeno, podaří se mu ho vydolovat? Anebo Viktorka narazí a prohraje poprvé v ročníku doma? Historická bilance zápasů hovoří ve prospěch Dynama... Zápas začíná v pátek ve 20:15 a sledovat ho můžete prostřednictvím webu onlajny.cz.

Štítky FC Viktoria Plzeň, SK Dynamo České Budějovice, AC Sparta Praha, Pavel Vrba, Pavel Horváth, 1. česká fotbalová liga, Česko, Daniel Kolář, Jan Rezek, Jaroslav Šilhavý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Již v pátek Dynamo vyzve vedoucí Plzeň  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.