Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zpátky na zem. Jihočeši se vrací z Litoměřic bez bodů

Vítězná šňůra Motoru trvající šest utkání je u konce. Venkovní duel proti farmě extraligové Sparty Praha z Litoměřic se budějckým hokejistům vůbec nepovedl a padli na severu Čech v poměru 2:5. Výraznou změnou v sestavě Motoru byla nominace brankáře Hynka Kůdely, jenž nahradil Bláhu.

Ze studené sprchy se museli Jihočeši vzpamatovávat už po čtrnácti sekundách hry, kdy hned z první akce inkasovali. Bílek nahodil kotouč na Kůdelu a Martin Procházka letící kus gumy tečoval do sítě.

Po deseti minutách dostali hosté možnost přesilové hry a po zásluze vyrovnali. Nejprve prověřil pozornost gólmana Krále ranou od modré Punčochář a za několik sekund opět vyšla spolupráce druhé útočné formace. Nouza skvěle přihrál Josefu Strakovi a ten vyrovnal na 1:1.

Tak jako první třetina pro Budějčáky špatně začala, stejně i skončila. Procházka objel hostující branku a předložil puk Vítězslavu Bílkovi, který našel skulinu mezi rukou a tělem českobudějovického brankáře - 2:1.

Osud utkání 13. kola zpečetila druhá dvacetiminutovka. Ve 26. minutě se totiž domácím hráčům podařilo přetavit přečíslení tři na dva v gól Jiřího Brandejského a utekli Motoru poprvé na rozdíl dvou branek. Potom sice hosté přidali na aktivitě a donutili Stadion vzít si oddechový čas, nic z toho ale nebylo.

Po necelých třiceti minutách se Budějčákům přece jenom podařilo snížit. Pajičovu střelu Král neudržel a Daniel Boháč už neměl větší problém trefit odkrytou branku - 3:2.

Jenže za šestatřicet vteřin Vítězslav Bílek přesným projektilem trefil mezeru mezi Kůdelovými betony a Litoměřice znovu vedly o dva. I když gól Kally ve 37. minuty dosažený bruslí nebyl rozhodčími uznán, pátou branku Stadionu zaznamenal v čase 38:25 Martin Procházka - 5:2.

Závěrečnou periodu zpestřila zejména bitka Krsteva s Chmelířem, jinak už se ale stav neměnil a Litoměřice zaslouženě berou v posledním zápase první čtvrtiny soutěže tři body. České Budějovice se tak v průběžné tabulce propadly ze stříbrné příčky na průběžné páté místo.

První odveta v této sezoně čeká motoráky již ve středu od 17.30 hodin na ledě Jihlavy, kam se chystá i početná výprava fanoušků z jihu Čech.

HC Stadion Litoměřice - ČEZ Motor Č. Budějovice 5:2 (2:1, 3:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Procházka (Bílek, Kalla), 20. Bílek (Procházka, Kalla), 26. Brandejský (Doležal, Antončík), 31. Bílek (Kalla, Procházka), 39. Procházka (Kalla) - 12. Straka (Nouza), 30. Boháč (Pajič). Rozhodčí: Talpa - Jílek, Šperl. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. Diváci: 850.

HC Stadion Litoměřice: Král (Přikryl) - Krstev, D. Bílek, Míka, Šulc, Špelda, Mikuš, Málek, Kolář - V. Bílek, Kalla, Procházka - Novák, Švagrovský, Hašek - Z. Doležal, Antončík, T. Doležal - Schwamberger, Brandejský. Trenér Jiří Doležal.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (Bláha) - Punčochář, Mucha, Suchánek, Vráblík, Růžička, Chmelíř, Semrád - Kuchejda, Pajič, Boháč - Nouza, Straka, Švihálek - Heřman, Rob, Prokeš - Vaniš, Trummer. Trenér Petr Rosol.

Pořadí 1. ligy ČR 2014/2015 po nedohraném 13. kole: 1. Třebíč (27 bodů), 2. Chomutov (25), 3. Jihlava (24), 4. Litoměřice (24), 5. MOTOR (23), 6. Kadaň (23), 7. Benátky nad Jizerou (20), 8. Havířov (20), 9. Ústí nad Labem (19), 10. Kladno (18), 11. Šumperk (18), 12. Most (17), 13. Prostějov (8), 14. Havlíčkův Brod (4).

Štítky hokej, HC Stadion Litoměřice, ČEZ Motor České Budějovice, 1. liga ČR, 13. kolo, Madeta Motor České Budějovice, Vítězslav Bílek, Martin Procházka, Česko, AC Sparta Praha, Jiří Doležal, Josef Straka, Daniel Boháč, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zpátky na zem. Jihočeši se vrací z Litoměřic bez bodů  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.