Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vítej, extraligová baráži! Motor přehrál Třebíč a prodloužil si sezonu do dubna

Povedlo se! To, co se po minulém ročníku zdálo jako pouhý sen, je skutečností. Hokejisté Motoru vyprovodili v pátém domácím utkání Třebíč 8:2 a zajistili si vstupenku do extraligové baráže. O postup budou soupeřit s Chomutovem, Slavií Praha a Olomoucí.

Začátek jako z říše snů... Nepopsatelné momenty prožívali v úvodních momentech před vyprodanou Budvar Arénou mladíčci ze čtvrtého útoku Motoru. Necelé dvě a půl minuty po zahajovacím buly vystřelil z vrcholku kruhu Václav Pašek, gólman Máj chtěl zasáhnout lapačkou, kotouč však jeho rukavici jen lehce tečoval a domácí útočník svou první brankou v sezoně rozburácel natřískanou halu.

V čase 6:05 vedli Jihočeši o dvě branky, a i tentokrát se o přesný zásah postaral hráč, jenž zaznamenal svou premiérovou trefu v dresu motoráckého áčka - Jan Trummer. Čtvrtá formace si hlasitý aplaus nadšených fanoušků maximálně užívala. Budějcký zimák se znovu otřásl v základech v 11. minutě, kdy na 3:0 zvýšil další mladík Adam Přibyl a o výsledku bylo v tu dobu prakticky rozhodnuto.

Třebíč si vzala oddechový čas, Milan Máje vystřídal v brankovišti Horácké Slavie Lukáš Dusík, jenže ani on čisté konto dlouho neudržel. Hosté zapomněli v 18. minutě při hře v oslabení na osamoceného Romana Vráblíka a ten zvýšil na 4:0. Jedinou černou kaňkou za první třetinou byl předčasný odchod kapitána Josefa Straky do kabin.

Motor nepolevil ani po přestávce a ve 24. minutě vedl rozdílem pěti branek. Na listinu střelců se v přesilové hře zapsal slovinský forvard ve službách Českých Budějovic Rok Pajič. Korekce skóre na 1:5 z pohledu Třebíče přišla za necelé dvě minuty, když se při hře čtyři na čtyři prosadil Adam Raška.

Domácí utkání jasně dominovali. Další branku mohl přidat ve 33. minutě Rob poté, co byl faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení. Mladý útočník ale Dusíka v třebíčské brance nepřehodil. Publikum však nemuselo smutnit. Na světelné tabuli nad ledem svítil čas 34:22, Punčochář vypálil od modré a Michal Švihálek povedenou tečí zvýšil na 6:1.

Hostům se povedlo ještě do sirény snížit, když Jihočeši hráli dlouhé oslabení ve třech, rozhodčí signalizoval další dvouminutový trest a Adam Raška se radoval ze svého druhého gólu v pátém semifinále prvoligového play-off.

Fantastickou podívanou korunovali Jihočeši ve třetí třetině. Přestože už to vypadalo, že se stav nezmění, Daniel Boháč v 54. minutě rozvlnil síťku za Dusíkem posedmé. Ani to ale nebylo všechno! Celou sezonu střelecky příliš neaktivní Daniel Boháč překonal třebíčského brankáře podruhé během necelých dvou minut a stanovil konečný výsledek na 8:2.

ČEZ Motor České Budějovice tak postupuje do baráže o hokejovou extraligu!

„Připravili jsme se na to, že chceme na hosty vlítnout, dostat je pod tlak a dát gól. To se nám až velmi dobře podařilo, když čtvrtá lajna dala během dvou střídání dva góly. Pokud jde o celou sérii, kromě dnešního zápasu byla všechna utkání vyrovnaná. Lámalo se to při třetím duelu, který jsme venku vyhráli 4:2. Třebíč byla velmi kvalitní soupeř, hokejový, takticky vyzrálý. Postup jsme ubojovali. Do baráže půjdeme s cílem vyhrávat zápas od zápasu,“ řekl po rozhodujícím semifinále trenér ČEZ Motoru České Budějovice Petr Rosol.

„České Budějovice uhrály čtyři vítězství a postupují, nám sezona končí. S Jirkou Mičkou chceme poděkovat všem hráčům za špičkovou sezonu a divákům za to, že nás podporovali i ve venkovních utkáních, které se hrály daleko od našeho domova,“ zhodnotil třebíčskou sezonu Radek Novák, asistent hostujícího kouče.

Baráž začne už příští středu a Motor bude hrát v Olomouci. Do prvního domácího duelu nastoupí v pátek 27. března od 17:30 v Budvar Aréně se Slavií Praha.

ČEZ Motor České Budějovice - SK Horácká Slavia Třebíč 8:2 (4:0, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Pašek (Trummer), 7. Trummer (Marek), 11. A. Přibyl (Rob), 18. Vráblík (Nouza, Rob), 24. Pajič (Kuchejda, Punčochář), 35. Švihálek (Punčochář, Kuchejda), 54. Boháč (Rob, Nouza), 56. Boháč (Švihálek) - 26. Raška, 39. Raška (M. Přibyl, Havel). Rozhodčí: Hrubý, Lacina - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 10:14. Využití: 4:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6461. Konečný stav semifinálové série: 4:1.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha - Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Semrád, Růžička - Kuchejda, Pajič, Švihálek - Nouza, Straka, Boháč - Vaniš, Rob, A. Přibyl - Marek, Trummer, Pašek - Švec. Trenér Petr Rosol.

SK Horácká Slavia Třebíč: Máj (11. Dusík) - Malena, Bilčík, Peroutka, Charousek, Šaur, M. Přibyl - Erat, Čech, Havel - Vodný, Raška, Králík - Jaroš, Čuřík, Beneš - Křivohlávek, Kadela, Paták. Trenér Jiří Mička.

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, SK Horácká Slavia Třebíč, hokej, první liga, play-off, semifinále, baráž, extraliga, Madeta Motor České Budějovice, HC Slavia Praha, SK Sigma Olomouc, SK Dynamo České Budějovice, Adam Raška, Daniel Boháč, Piráti Chomutov, Micha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítej, extraligová baráži! Motor přehrál Třebíč a prodloužil si sezonu do dubna  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.