Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Romanu Bernatovi se splnil životní sen

Nezapomenutelné okamžiky nejen kariéry, ale zcela jistě i života si prožil během sobotního podvečera hokejista Roman Bernat. Ten se stal pro prvoligový šlágr s Piráty Chomutov právoplatným členem sestavy ČEZ Motoru České Budějovice a absolvoval s týmem kompletní program.

Každý věděl, že jednadvacetiletý forvard do utkání nezasáhne. Se svými spoluhráči si však užil den tak, jako by měl nastoupit v jedné ze čtyř formací. Kdyby to pravidla povolovala, určitě by se objevil v té druhé, kde by mohl zaskočit za nemocného kapitána Josefa Straku.

Roman Bernat tak musel přijít mezi třetí a čtvrtou hodinou do Budvar Arény, aby se protáhl a rozcvičil. Poté už se oblékal do výstroje a naslouchal taktickým pokynům trenérského dua Petr Rosol - Radek Bělohlav. Jeho největší chvíle slávy však teprve měly přijít.

Nejdříve jej čekalo rozbruslení. Postupně se plnící ochozy ho za každý kontakt s pukem odměňovaly potleskem. Ten nejemotivnější moment přišel těšně před úvodním buly, když uzavíral nástup hráčů a přes šest tisíc diváků ho neutichajícím potleskem ve stoje odměnilo za to, jak se statečně vypořádává se svým nepříznivým osudem. Za zvuků písně skupiny Coldplay musel v daný okamžik běžet mráz po zádech snad každému.

„Říkal jsem si, ať se mi hlavně nepodlomí kolena a abych nezačal brečet. Kolena se mi nepodlomila, ale brečel jsem, samozřejmě. Slza ukápla,“ říká hokejista. Emotivní moment ještě podpořilo předání šeku ze strany Chomutovských, kteří pro Romana Bernata společně s fanoušky vybrali necelých pětadvacet tisíc korun.

Hráč se šestnáctkou na dresu se poté usadil na střídačce vedle náhradního brankáře Pechka a společně s ním sledoval, jak si jeho tým vede proti Pirátům. Před druhou třetinou mu také zástupci společnosti ČEZ, ředitel Jaderné elektrárny Temelín Miloš Štěpanovský a od ledna jeho nástupce Bohdan Zronek, věnovali šek na rovných sto tisíc korun. Bernat se však krátce nato musel jít svléknout, aby mohl být přítomný na své autogramiádě v útrobách stadionu.

Na konec duelu se ale znovu vrátil mezi střídačky, aby společně se svými spoluhráči sledoval nájezdy. Přestože v nich byli úspěšní hosté, zažil na ledě klasickou děkovačku a ani on si neodpustil rybičku směrem ke kotli domácích fanoušků. Po společném kolečku pro diváky a rozloučení se ve středovém kruhu již zamířil do tunelu pro hokejisty, kde na něj čekali novináři.

ČTĚTE TAKÉ: Skvělý duel nejlepších týmů ligy vyhráli Piráti

Takový byl splněný sen kluka, který si vysnil, že se stane profesionálním hokejistou. Jeho osud byl však před více jak dvěma lety proti, a tak mu s realizací nesplněného přání museli pomoci zástupci vedení Motoru. A udělali to na výbornou, protože na 20. prosinec 2014 žádný budějcký fanoušek nezapomene. Tím spíš Roman Bernat!

Budějcká Drbna navíc chtěla umocnit prožitek z jeho splněného snu, proto mu na helmu umístila speciální kameru, díky které se můžete podívat na unikátní záběry z toho, co mladík prožil.

Roman Bernat vyhrál boj o život, aby mohl nastoupit za Motor

Video: Martin Boška, PROmovie

Článek byl vybrán do sekce To nejlepší z Drbny u příležitosti pátých narozenin Budějcké Drbny. #tonejlepsizdrbny

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, Piráti Chomutov, 1. liga ČR, 37. kolo, Roman Bernat, hokejista, Madeta Motor České Budějovice, Drbna.cz, Budvar aréna, Josef Straka, Petr Rosol, Radek Bělohlav, Coldplay, Jaderná elektrárna Temelín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Romanu Bernatovi se splnil životní sen  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.