Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Startuje European Trophy – na jihu Čech se představí Plzeň

Je to tady! HC MOUNTFIELD vstupuje do European Trophy, a to už dnes domácím utkáním s Plzní, které startuje v Budvar Aréně v 17.30. Čekání na extraligová klání zpestří zápasy atraktivní a hlavně finačně lukrativní soutěže, v níž chtějí Jihočeši rozhodně uspět. Nehraje se jen o velké peníze, ale i mezinárodní prestiž. „Podle toho k zápasům chceme přistoupit,“ pověděl odhodlaně Josef Zajíc, sportovní manažer klubu.


Plzeň: tradiční soupeř Jihočechů

Západočeský celek vedený nestárnoucím Martinem Strakou zatím odehrál v přípravě dva zápasy. V Mladé Boleslavi uspěl v poměru 3:2, kdežto v úterý v Karlových Varech prohrál 2:5. Do European Trophy vstupuje s podobnými ambicemi jako českobudějovický HC MOUNTFIELD. „Určitě to nebereme jenom jako přáteláky,“ upozornil Tomáš Vlasák, útočník Plzně. „Těším se na to, že se potkáme s týmy z jiných lig, hlavně mě zajímají zápasy s finskými soupeři,“ dodal nejlepší střelec minulého extraligového ročníku.

Plzeňský tým před nadcházející sezonou notně proměnil svůj kádr. Kouč Marian Jelínek se ale znovu bude moci opřít o excelentní duo Martin Straka – Tomáš Vlasák, ke kterému zatím přibyl i Petr Sýkora. Ten po sezoně strávené v KHL zatím nemá jisté další angažmá a přípravu absolvuje právě s Plzní. K velkým přínosům můžeme počítat i dalšího zkušeného útočníka angažování Ondřeje Kratěny a obnovení spoloupráce s Radkem Dudou. To obrany pak přibyl namísto Jaroslava Modrého, jenž ukončil kariéru, neméně zkušený František Kaberle. Gólmanskou jedničkou by měl být Adam Svoboda.

Plzeň je tradičním soupeřem českobudějovického týmu v přípravě. Od léta 2006 se západočeským týmem sehráli borci zpod Černé věže osm přátelských duelů, z nichž jen třikrát vyhráli. V pěti případech se radoval soupeř. Poprvé se ale oba celky střetávají v tak důležitém klání, kterým duel European Trophy bezesporu je.


HC MOUNTFIELD a European Trophy

Českobudějovičtí hokejisté zatím odehráli v přípravě tři utkání. Nejprve se představili na Kladně, odkud si odvezli porážku 1:4. V následujících dvou zápasech na domácím ledě už ale uspěli. Prvoligovou Třebíč porazili 2:1 a odvetu s Kladnem tentokráte zvládli v poměru 4:3. Výčet zahrnuje klasické přátelské duely, teď ale nastává jiná „liga“. „Některé zápasy v přípravě bývají až nudné. European Trophy to jistě změní,“ řekl nadšeně obránce Michael Kolarz. Jihočeši k prestižní evropské soutěži rozhodně nepřistoupí ve vycházkovém tempu.

„Neberu to v žádném případě jako klasickou přípravu. Ta bývala před x lety, kdy byly týmy pořád stejné. V dnešní době musí každý hráč celé léto bojovat o to, aby se dostal do kádru. A ti, kteří tam jsou, zase makají, aby si své místo bezpečně udrželi. To platí v normálních přátelácích, teď je tady navíc European Trophy, která dodává přípravě zcela nový náboj,“ rozhovořil se Josef Zajíc, sportovní manažer HC MOUNTFIELD.

Jihočeši se střetnou postupně s Plzní, finskými celky Kalpa Kuopio a Kärpat Oulu, pak přivítají Slovan Bratislava a rakouský tým Vídeň Capitals, následovat bude cesta do Salzburgu a závěrečné dva zápasy s Kometou Brno a pražskou Spartou. „Všechno jsou to týmy, které nás prověří, a rozhodně proti nim budeme muset podat stoprocentní výkon,“ řekl Zajíc. „Chtěli bychom skončit do druhého místa v divizi, a postoupit tak do finálového turnaje,“ zveřejnil sportovní manažer cíl týmu.


Názor asistenta trenéra Milana Kupky

„Poslední přípravné utkání nám ukázalo, že Kladno je dobře připravené a má dobrý tým. Z naší strany může být výkon v dalších duelech ještě lepší. Měli bychom se zlepšit v koncovce. Jít do střelby, víc se tlačit do zakončení, víc střílet. Evropský pohár nám poslouží v tom, abychom se co nejlépe mohli připravit na extraligu a abychom viděli, jak mužstvo bude vypadat. Trochu už jsme kádr zúžili. Někteří hráči šli do Písku, jiní do juniorů. V posledním utkání nehrála lajna Šimánek – Kašpařík – Martynek a proti Plzni je chceme nasadit. V zápase chceme vyhrát. Plzeň má kvalitní tým. Předpokládáme, že bude lepší než Kladno a my se jí musíme snažit vyrovnat.“

Zdroj: www.hokejcb.cz

Štítky HC Škoda Plzeň, European Trophy, Česko, Mountfield Hradec Králové, Josef Zajíc, sportovní funkcionář, Budvar aréna, Rytíři Kladno, Martin Straka, Tomáš Vlasák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Startuje European Trophy – na jihu Čech se představí Plzeň  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.