Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Spanilá jízda Servismanů nekončí, vyhráli i kvalifikaci!

Českobudějovický hokej prožívá v posledních dnech skvělé období. Po zlepšených výsledcích prvoligového Motoru dělají radost i hráči David Servisu. Ti si v nedělním utkání poradili s Lomnicí nad Popelkou a zajistili si tím vítězství v kvalifikační skupině o druholigovou baráž.

Úvod střetnutí se nesl v opatrném duchu, mezi oběma týmy bylo znát velké napětí, šlo totiž o hodně. Jakmile se soupeři oťukali, tempo hry začínalo nabírat na síle. Poprvé se skóre měnilo ve 14. minutě. Po přihrávce Fleischmana se trefil Roman Šulčík, který v tu dobu ještě netušil, že to bude jeho večer.

Jenže ani ne za minutu bylo vyrovnáno. Radost na střídačku hostí přinesl Darek Rudiš. Tím ale veškerá gólová představení ze strany Lomnice nad Popelkou skončila. Fedurovým koním vrátil v 17. minutě vedení Roman Fousek, jemuž nahrával Šulčík. Do kabin mohli jít spokojenější Servismani.

Jestli byla první část vyrovnaná, o té druhé už to neplatilo. Budějčáci totiž velmi rychle utnuli snahu hostí a ve 22. minutě navýšili svůj náskok. Trefil se David Janda, jenž svou trefou vyštval z branky Lukáše Vinkláře, kterého nahradil Jan Mrázek. Ten se ani nestihl zahřát a už musel čelit několika zajímavým příležitostem David Servisu. Uvedl se však dobře a další odskok soupeři nepovolil.

Přišlo na něj až v 31. minutě, kdy už na 4:1 přidal Tomáš Tupý. O čtyřiadvacet sekund později již slušně zaplněnou halou zněl refrén z písně ‚Pátá‘, která je oblíbená snad na většině hokejových stadionech. Po dalším pasu Šulčíka mířil podruhé přesně Roman Fousek. Stav 5:1 byl po druhé třetině více než nadějný.

Pozitivní nálada byla znát na všech hráčích v modrých dresech, ti si tak často dovolovali efektní kousky. Šestou branku přidal v 46. minutě Rudolf Suchánek a opět mu asistoval Šulčík. Ten v nedělním utkání zaznamenal hned čtyři kanadské body. Když o necelé dvě minuty poté neproměnil nařízený samostatný nájezd hostující Michal Špaček, bylo o osudu celého duelu jasno.

„Nádherné pocity, co vám mám říct! První třetina byla vyrovnaná, až poté se nám Lomnici povedlo zlomit zodpovědným výkonem. Náš úspěch také stál na Pepovi Kučerovi, od kterého to vlastně všechno začíná. Celkově hráli kluci vynikající hokej jak po taktické, tak fyzické stránce. Když už je trenér šťastný, tak to je co říct,“ neskrýval nadšení usměvavý trenér David Servisu Jiří Fedur.

Svou kvalifikační skupinu B opanovali jeho svěřenci po třech výhrách a jedné porážce, jež přišla právě od Lomnice nad Popelkou. Vendeta ale Servismanům vyšla na jedničku a mohou tak naplno oslavit svůj další postup. Druhá liga sice ještě je daleko (o dalším systému zápasů ještě musí rozhodnout hokejový svaz), nicméně David Servis je jí o další velký krok blíž.

AKTUALIZOVÁNO

Na mimořádném zasedání Sportovně technické komise Českého svazu ledního hokeje se dnes rozhodlo, že David Servis bude hrát ještě předkolo baráže o II. ligu ČR proti týmu HC BAK Trutnov. První zápas Jihočechy čeká už ve středu od 18 hodin v Pro Hockey Aréně Trutnov, odveta je na programu tento týden v sobotu rovněž od 18 hodin v Hokejovém Centru Pouzar.

Vítěz předkola postupuje do druholigové baráže s družstvem HC Milevsko 2010 (pondělí 24. 3. v Milevsku, středa 26. 3. v Českých Budějovicích, nebo v Trutnově, případně v sobotu 29. 3. opět v Milevsku).

HC David Servis ČB - HC Lomnice nad Popelkou 6:1 (2:1, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Šulčík (Fleischman), 17. Fousek (Šulčík, Suchánek), 22. Janda (Hanzal), 31. Tupý (Říha), 32. Fousek (Šulčík), 46. Suchánek (Šulčík) - 15. Rudiš (Junek, Špaček). Rozhodčí: Šmíd - Vavruška, Černý. Vyloučení: 4:3 + Kedršt (LNP) 10 minut. Bez využití. Diváci: 400.

HC David Servis České Budějovice: Kučera (Kavka) - Bombic, Brus, Cikán, Chaloupka, Tupý, Radouch, Vomela, Fousek, Čížek, Fleischman, Hanzal, Heindl, Janda, Říha, Dan. Mikeš, Dal. Mikeš, Pražák, Rob, Suchánek, Šulčík. Trenér Jiří Fedur.

Na textu spolupracoval Pavel Kacerovský

Štítky hokej, HC David Servis České Budějovice, HC Lomnice nad Popelkou, kvalifikace o baráž o 2. ligu, Lomnice nad Popelkou, Madeta Motor České Budějovice, baráž, Rudolf Suchánek, Trutnov, Milevsko, Český svaz ledního hokeje, HC Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Nějak jsem to nepochopil. Hokejový svaz počká, až jak a kdo postoupí a potom podle toho určí postupový klíč? Neva, klucí jsou rozjetý, tak hlavně, ať to je brzy. Skvělá práce.

Pondělí, 17. března 2014, 08:30Odpovědět

Spanilá jízda Servismanů nekončí, vyhráli i kvalifikaci!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.