Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Skvělý duel nejlepších týmů ligy vyhráli Piráti

Prvoligový šlágr téměř vyprodal Budvar Arénu! A diváci se bavili. Když už to vypadalo, že atraktivní utkání mezi druhým Motorem a lídrem soutěže z Chomutova skončí výhrou Pirátů v základní hrací době, domácí těsně před koncem vyrovnali. V nájezdech ale byli šťastnější hosté.

Po dojemném úvodu, kdy hlasité publikum ve stoje aplaudovalo Romanu Bernatovi, jemuž se splnil velký sen (podrobnější reportáž o něm připravujeme), začala na ledě ta pravá hokejová řežba. Od úvodních minut se hrálo ve vysokém tempu, bohužel pro domácí to byli Piráti, kdo šel do vedení.

David Květoň nahodil puk před branku, kde ho Štěpán Hřebejk, Budějčák oblékající dres Chomutova s kapitánským céčkem na hrudi, tečoval za záda bezmocného Kůdely - 0:1.

Hosté měli navrch, ale s přibývajícím časem se síly na ledě začaly vyrovnávat. Největší šanci srovnat skóre měl v 19. minutě Pajič, který těsně před Kopřivou tečoval pokus Roba mimo.

Pirátům se znovu povedl úvod druhé třetiny, a opět u toho byl Štěpán Hřebejk. Ten dostal od modré čáry přihrávku před branku a nadvakrát překonal budějckého gólmana.

Dvoubrankové vedení si držel chomutovský celek i v následujících minutách, přitom Nouza a hlavně Švihálek, jenž střelou z úhlu překonal Kopřivu, kotouč však zůstal ležet v brankovišti, mohli vyrovnat. Domácí litovali i dvou nevyužitých přesilovek pět na tři.

Ve 35. minutě měl další gól Severočechů na hokejce Růžička, který se řítil na Kůdelu úplně sám, jenže trefil tyčku. Zato Luboš Rob se v čase 38:24 nezmýlil, když dostal z rohu gólovou přihrávku od Nouzy, jemuž o prostřední části hry chyběl horečkou sužovaný Straka. Po druhé dvacetiminutovce tak byl stav 1:2.

Za vůli urvat proti suverénnímu lídrovi soutěže aspoň bod byli domácí hokejisté právem odměněni. Ač notně oslabeni, s favoritem drželi v závěrečné periodě krok. Přes šest tisíc fanoušků vybuchlo nadšením pouhých 28 sekund před sirénou. Domácí se sice nedokázali udržet před Kopřivou (Kůdela už v ten moment nebyl v brance), Rob však vypálil od modré a Radek Prokeš jeho bombu tečoval do branky.

O vítězi málem rozhodlo prodloužení, Švihálek ale obrovskou šanci zahodil. Chomutovští naopak za pět minut nedokázali ani vystřelit na branku. Utkání tedy dospělo do samostatných nájezdů, do kterých se zapojil i marod Straka. Jenže jediný střelcem byl Marek Hovorka, a tak Piráti berou bod navíc.

„Dnešní utkání bylo hodno slavnostnímu aktu, který se tady odehrál. Myslím, že výkony obou týmů byly nadstandardní, oba ryly rypákem led. Bod jsme urvali v posledních sekundách. Za to jsme šťastni, zasloužili jsme si ho. Škoda, že nám penalty nevyšly,“ hodnotil zápas asistent domácího trenéra Radek Bělohlav.

„Jsme rádi, že zrovna dneska proběhla taková slavnost a naši hráči včetně dalších lidí z týmu se do toho zapojili. Bylo to kvalitní utkání, bojovné z obou stran, domácí dřeli. Situaci jsme si zkomplikovali jednou blbou rozehrávkou, gól domácí nastartoval. Bod je z obou stran zasloužený, nájezdy už byly jenom o štěstí. Po našich problémech se sestavou jsme za vítězství rádi, to neskrývám,“ řekl na tiskové konferenci chomutovský kouč Břetislav Kopřiva.

Nyní čeká hokejisty vánoční přestávka. Ta ale nebude nijak dlouhá, jelikož už v sobotu 27. prosince nastoupí doma proti předposlednímu Prostějovu.

ČEZ Motor Č. Budějovice - Piráti Chomutov 2:3sn (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 39. Rob (Nouza, Heřman), 60. Prokeš (Rob, Vráblík) - 4. Hřebejk (D. Květoň), 24. Hřebejk (Gajovský, Hovorka), rozhodující nájezd Hovorka. Rozhodčí: Hrubý, Wagner - Kajinek, Zavřel. Vyloučení: 4:8. Bez využití. Diváci: 6079.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (Pechek) - Vráblík, Škopek, Mucha, Suchánek, Chmelíř, Semrád, Matoušek - Kuchejda, Pajič, Švihálek - Nouza, Straka, Heřman - Vaniš, Rob, Prokeš - Bárta, Trummer, Přibyl - Bernat. Trenér Petr Rosol.

Piráti Chomutov: Kopřiva (Hanuljak) - Stehlík, Rutta, Skinner, Koma, Toman, Bartejs - Gajovský, Šťovíček, McGregor - Hovorka, Chlouba, Sinisalo - Vl. Růžička ml., L. Květoň, Kadlec - Hřebejk, D. Květoň, Veselý. Trenér Břetislav Kopřiva.

Pořadí 1. ligy ČR 2014/2015 po nedohraném 37. kole: 1. Chomutov (84 bodů), 2. MOTOR (69), 3. Třebíč (69), 4. Kladno (66), 5. Litoměřice (66), 6. Havířov (63), 7. Jihlava (62), 8. Kadaň (60), 9. Benátky nad Jizerou (52), 10. Šumperk (50), 11. Ústí nad Labem (50), 12. Most (38), 13. Prostějov (30), 14. Havlíčkův Brod (21).

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, Piráti Chomutov, 1. liga ČR, 37. kolo, Luboš Rob, Madeta Motor České Budějovice, Štěpán Hřebejk, Budvar aréna, David Květoň, LHK Jestřábi Prostějov, Rytíři Kladno, HC Škoda Plzeň, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělý duel nejlepších týmů ligy vyhráli Piráti  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.