Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Servismani prohráli slibně rozjetý zápas, v Lomnici padli 4:6

Po páteční výhře mířili nabuzení hokejisté David Servisu na led druhého soupeře v kvalifikaci o druholigovou baráž, Lomnice nad Popelkou. Jenže tam nepříjemně narazili, vítěz krajské ligy Libereckého kraje roli favorita v domácím prostředí zvládl a Servismany přehrál 6:4.

Přitom Jihočeši měli naprosto snový vstup do utkání. Hned v první minutě se po přihrávce Vomely dostal k zakončení Roman Šulčík, jenž otevřel účet utkání. O sedmnáct vteřin později přidal druhou branku Ondřej Cikán a hosté pořádně zchladili Lomnické. Takový start nečekal ani domácí brankář, který uprchl ze své svatyně a přenechal ji náhradníkovi. To byl přesně ten impuls pro libereckého mistra.

Za necelou minutu totiž vrátil svůj tým do utkání Martin Vašek a jelo se téměř od začátku. David Servis ale nehodlal připustit vyrovnání. Ve čtvrté minutě zabojovali Rob s Hanzalem, vytvořili střeleckou pozici pro Františka Bombice, jehož rána vrátila rozdíl ve skóre na číslovku dva. Do konce třetiny už padl jen jediný gól. Domácí se prosadili ve třinácté minutě, kdy na 2:3 z pohledu Lomnických upravil Jaroslav Kedršt.

Jenže podobně, jak začali první třetinu Budějčtí, naskočili do té druhé i domácí hokejisté. Ačkoliv se jim nepovedlo v úvodu vyrovnat z přesilové hry, na světelné tabuli svítil stav 3:3 již ve 24. minutě. Druhou branku v utkání přidal lomnický Martin Vašek. Z jeho strany to však nebylo poslední slovo. V další minutě se mu povedlo završit svůj výkon hattrickem, a aby toho nebylo málo, během sedmadvacáté minuty se trefil počtvrté. Na ledě byl v tu dobu jenom jeden tým.

David Servis se s výsledkem nechtěl smířit. Kontaktní branku na 4:5 přidal ve 34. minutě kapitán Jihočechů Luboš Rob. Do zápisu se zapsali stejní hráči jako u třetí branky, jen si Bombic s Robem prohodili role. Jakákoliv snaha o vyrovnání ale byla rázem utnuta. Za záda Kučery procpal puk podruhé v duelu Jaroslav Kedršt a domácí vedli 6:4.

Přestože byli ve třetí třetině Budějčtí lepším týmem, na hru Lomnice, a především na skvěle chytajícího veterána Pavla Skákalíka, již recept nenašli. Z města vítěze liberecké krajské ligy si tak odvezli porážku, která kvalifikační skupinu hodně zamotává.

V případě, že by Rakovník ve středu porazil Lomnici nad Popelkou, by byly všechny týmy v polovině kvalifikace na stejné výchozí pozici. Měly by totiž po třech bodech. David Servis hraje své další utkání až v pátek, k odvetě zajíždí právě na led Středočechů.

HC Lomnice nad Popelkou - HC David Servis ČB 6:4 (2:3, 4:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Vašek (Kedršt), 13. Kedršt (Vašek, Martinec), 24. Vašek (Lemfeld), 25. Vašek (Kedršt), 27. Vašek (Lemfeld), 35. Kedršt - 1. R. Šulčík (Vomela, R. Suchánek ml.), 2. Cikán, 4. Bombic (J. Hanzal, L. Rob), 34. L. Rob (Bombic, J. Hanzal). Rozhodčí: Šulc - Špringl st., Špringl ml. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 200.

HC David Servis České Budějovice: J. Kučera - Vomela, Čížek, Bombic, Cikán, Tupý, A. Radouch ml. (31. Brus) - R. Šulčík, R. Suchánek, Dan. Mikeš, D. Janda, J. Hanzal, L. Rob, R. Heindl ml., Fleischman. Trenér Roman Horák.

Štítky hokej, HC Lomnice nad Popelkou, HC David Servis, kvalifikace o baráž o 2. ligu, Lomnice nad Popelkou, Luboš Rob, Liberecký kraj, Ondřej Cikán, SK Dynamo České Budějovice, HC David Servis České Budějovice, Roman Horák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Servismani prohráli slibně rozjetý zápas, v Lomnici padli 4:6  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.