Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Prvního soupeře z Německa udolali s odřenýma ušima

První duel letošního ročníku turnaje European Trophy před vlastními fanoušky sehrál HC Mountfield v pátek proti německému Hamburku. I když předváděná hra v prvních dvou třetinách diváky se sedadel rozhodně nezvedala, nakonec padlo sedm gólů a z vítězství se po zásluze radovali domácí.

Kdo si v parném letním odpoledni udělal chuť na kvalitní hokej, musel být v první třetině zklamaný. Jen minimum času byl na ledě plný počet hráčů, a v kombinaci s nemohoucností obou mančaftů skórovat se nebylo téměř na co dívat.

Výjimkou byla povedená akce domácích v 7. minutě zápasu, kterou zakončoval Dej jen do betonů gólmana Kotschnewa. Slibně vypadala i příležitost Schuberta, jeho tvrdou střelu ale Sáblík chytil.

Po neúspěšných střeleckých pokusech přišel vedoucí gól až v čase 16:19, když Ptáček v přesilové hře namazal volnému Jakubu Langhammerovi a ten z voleje strážce německé brány prostřelil - 1:0.

Jednobrankový náskok však svěřenci kouče Draisaitla do přestávky neudrželi. Za další dvě minuty se Hamburku vyplatil důraz před brankovištěm a Matt Pettinger protlačil kotouč do sítě. První dvacetiminutovka tedy skončila nerozhodným výsledkem 1:1.

Hned v úvodu prostřední části hry se nechal za faul vysokou holí na Šimánka vyloučit hostující útočník a Mountfieldu tak nabídl čtyřminutovou přesilovku pět na čtyři. Když už to vypadlo, že tato početní výhoda zůstane nevyužita, čtyři vteřiny před návratem Aubina na led propálil Lukáš Květoň také díky teči hokejisty z přístavního města všechno, co mu stálo v cestě.

Jeden z největších tlaků na hostující branku si Jihočeši vypracovali v době, kdy se utkání přehouplo do druhé poloviny. Spousta šancí volajících po gólech ale nebyla zužitkována. Jelikož se na druhé straně kluziště neprosadili ani poněkud bezzubí Němci, stav se neměnil.

Až ve 36. minutě po vskutku netradiční přesilovkové situaci před brankou hamburského gólmana dal Motor na 3:1. Brankář Freezers totiž střelu Kotalíka vyrazil do vzduchu, a když puk začal padat zpátky k zemi, Lukáš Květoň ho hlavičkou usměrnil za Kotschnewova záda.

Mnohem zajímavější podívanou nabídla poslední část hry. Němci do ní vstoupili aktivně a David Wolf ve 42. minutě snížil na rozdíl jediné branky. Velkou šanci vrátit svému mužstvu původní náskok měl zanedlouho Podlešák, který jel ve vlastním oslabení sám na Kotschnewa, ten ale jeho záměr vystihl a stav zápasu se neměnil.

Co se nepovedlo domácím, to vyšlo týmu Hamburku. Ptáček v početní výhodě domácích chyboval, k puku se dostal Matt Pettinger, hráč s bohatými zkušenostmi z NHL, a svoji sólovou akci proti Sáblíkovi proměnil ve vyrovnávací gól - 3:3. Ani ne po minutě ale padla rozhodující branka, naštěstí do sítě hostů. Podlešák nastřelil tyč, kotouč se odrazil na hokejku Pavla Kašpaříka a ten už se nemýlil.

Zápas tedy skončil těsným vítězstvím českobudějovického celku 4:3. Po prohrách se švédskou Luleou (2:5) i finským Kärpatem Oulu (1:3) si Jihočeši připsali do tabulky Severní divize European Trophy první tři body a posunuli se na páté místo. V neděli od 17 hodin v Budvar Aréně hostí další tým z Německa - Eisbären Berlín.

HC Mountfield - Hamburg Freezers 4:3 (1:1, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 17. Langhammer (Ptáček, Dej), 26. Květoň (Ptáček, Langhammer), 36. Květoň, 49. Kašpařík (Podlešák, Mertl) - 19. Pettinger, 42. Wolf (Festerling), 48. Pettinger. Rozhodčí: Homola, Polák - Jindra Skopal. Vyloučení: 8:8. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1.

HC Mountfield: Sáblík - Mikuš, Ptáček, Vráblík, Frühauf, Jank, Kolarz, Kříž - Kotalík, Knotek, Šimánek - Květoň, Langhammer, Dej - Podlešák, Kašpařík, Mertl - Suja, Červený, Soudek. Trenér Peter Draisaitl.

Hamburg Freezers: Kotschnew - Schubert, Bettauer, Roy, Schmidt, Köppchen, Nielsen, Andrä, Krämmer - Pettinger, Collins, Opneheimer, Wolf, Festerling, Flaake, Murphy, Aubin, Reid, Möchel, Jakobsen, Dolak. Trenér Benoit Laporte.

Štítky hokej, European Trophy, HC Mountfield, Hamburk Freezers, Německo, Mountfield Hradec Králové, Hamburger SV, Matt Pettinger, Lukáš Květoň, Madeta Motor České Budějovice, David Wolf, Pavel Kašpařík, Hamburg Freezers

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvního soupeře z Německa udolali s odřenýma ušima  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.