Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Přípravné zápasy- hodnocení

Skončilo období přípravných zápasů před Tipsport extraligou. Letošní rok byl okořeněn účastí v nové soutěži Europaen Trophy. Mužstvu HC MOUNTFIELD se v této soutěži dařilo a hráči si pochvalovali kvalitu zápasů, sílu soupeřů i možnost změřit síly se soupeři, se kterými se běžně neutkávají.


Celkem mužstvo v přípravě sehrálo osm zápasů Europaen Trophy a čtyři přípravné zápasy. Pozoruhodného úspěchu dosáhl Tomáš Mertl, který zasáhl do osmi zápasů a připsal si sedm gólových nahrávek.

V přípravě si má mužstvo vyzkoušet pokud možno co nejvíce věcí. Různé varianty složení obran i útoků, různé herní sysrémy. Hráči, kteří bojují o své místo v sestavě mají možnost přesvědčit trenéry o svých kvalitách. Mužstva vstupují do přípravy vždy s poměrně širokým kádrem a postupně se sestava stabilizuje.

HC MOUNTFIELD sehrálo dvanáct zápasů v přípravě a vyzkoušelo si vše co je v hokeji možné. Porážku v normální hrací době utržili Jihočeši hned v prvním zápase na Kladně. Porážku v prodloužení pak doma v zápase s Plzní. Vítězství na samostatné nájezdy mužstvo vybojovalo v Kuopiu. Zbývajících devět zápasů pak dokázali Českobudějovičtí vyhrát v normální hrací době. Celkové skóre je 35:23. Ze začátku to vypadalo, že branky obstarávají pouze obránci, ale útočníci se později nenechali zahanbit a celkově přestříleli obránce v poměru 26:9.

Kádr byl celkem stabilizovaný. Docházelo sice ke změnám v sestavě, ale 4 hráči odehráli všech dvanáct přípravných duelů. Byli to obránci František Ptáček, Aleš Krajnc, Roman Vráblík a Peter Mikuš. V útoku se hráči měnili častěji a každý z nich alespoň jednou odpočíval.

Noční můrou všech trenérů a manažerů jsou určitě zranění v přípravě. Největší zranění potkalo Václava Pletku, který bude ještě chvíli absentovat. Dalším zraněným byl i Tomáš Mertl. V zápase doma s Kladnem se zranil i obránce Lukačevič. Další podovná pohroma se naštěstí týmu vyhnula.

Králem bodování v přípravě se stal Milan Gulaš, který se stal zároveň i nejlepším střelcem týmu s pěti brankami jedenácti zápasech. Nejlepším nahrávačem se stal Tomáš Mertl se sedmi gólovými přihrávkami v osmi zápasech. V obráncích kralovala dvojice František Ptáček a Jan Novák. V brance opět ukazoval své kvality Jakub Kovář a náhradní brankář Pavel Kantor se předvedl také v dobrém světle.

Zdroj: www.hokejcb.cz

Štítky Mountfield Hradec Králové, Extraliga ledního hokeje, Tomáš Mertl, SK Kladno, František Ptáček, FC Viktoria Plzeň, Jakub Kovář, Milan Gulaš, Jan Novák, Václav Pletka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přípravné zápasy- hodnocení  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.