Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Poslední test před evropskou soutěží: Přijede Kladno

Poslední z trojice přípravných zápasů před European Trophy sehrají hokejisté HC MOUNTFIELD. Loňský šestý tým tabulky se už podruhé v přípravě střetne s Kladnem.

Po první porážce budou chtít svěřenci Františka Výborné ve druhém měření sil odčinit zaváhání na rozjezd přípravy a Středočechům vrátit nepříjemnou porážku 1:4. Poté už se budou soustředit na páteční duel s Plzní, který odstartuje utkání letní evropské soutěže. Zápas s Kladnem začne v úterý v 17.30 hodin v Budvar aréně a Jihočeši už se představí v zeštíhlené sestavě.

Kladnu se střelecky daří

Pěkně zostra začal přípravu na novou sezonu předposlední tým loňského ročníku. Nejprve doma v úvodu povedenou první třetinou sestřelil HC MOUNTFIELD 4:1 a ve druhém čtvrtečním utkání si tentokrát poradil s Litvínovem po nájezdech. Znovu se kladenskému celku dařilo a opět nastřílel čtyři góly. Tentokrát vedl tři jedna a čtyři dva, ale nakonec domácí vyrovnali a rozhodnout musela až trestná střílená.

Kladenský tým také zkouší velké množství hráčů a široký kádr čeká selekce. Ve dvou úvodních zápasech nastoupil za Středočechy vždy jiný brankář. Zatímco proti budějovickému mužstvo chytal jeho odchovanec Chábera, v Litvínově se postavil do branky Cikánek. Na vlas stejné zůstaly v obou utkáních obrany ve složení Drtina, Kameš, Diviš, Piskáček, Růžička, Kužel, Gutwald a vzhledem k tomu, že kvalitní beci jsou nedostatkovým zbožím nejen na Kladně, nemají jeho trenéři moc možností s obrannými řadami točit a v podobném složení by mělo Kladno nastoupit i v Budvar aréně.

Největší přetlak je v útoku. Z šestnácti útočníků, kteří se ukázali ve dvou zápasech, jich stejných bylo jen pět, a proto se dá jen těžko usuzovat, v jakém složení nastoupí celek na jihu Čech. Nejvíce se v přípravě daří útočníku Lukáčovi, který stejně jako Bílek odehrál oba zápasy a vstřelil dva góly a na jeden přihrál. Bílek také skóroval dvakrát, ale je na tom hůře, co se týče asistencí.


HC MOUNTFIELD už zúžil kádr

Dva přípravné zápasy stačily trenérům Výbornému s Kupkou, aby provedli první zúžení kádru svého mužstva a šanci prosadit se alespoň v prvoligovém Písku dostali Ferebauer, Polodna a Heider. Právě poslední jmenovaný důrazný forvard byl v extraligovém klubu na zkoušce, a aby si vydobyl post v sestavě, měl výrazně převyšovat domácí mladíky. To se nestalo. Ani v jednom ze dvou utkání se výrazněji neprosadil a odchází. V útoku byl v této přípravě velký přetlak a pocítili to mladí hráči. Pro potřeby juniorky byli uvolněni z kádru A-mužstva Marek se Seidlem.

Naopak v obranných řadách je konkurence slabší. V současné době se zdá, že osm beků už mají trenéři připravených. Jinak by zpět do juniorského mužstva neodcházeli Klement se Semrádem. Naopak zatím zůstává druhý z testovaných hráčů Lukačovič, jenž se chce po angažmá v nižších amerických soutěžích prosadit do nejvyšší tuzemské.


Názor obránce Michaela Kolarze, který odehrál oba přípravné zápasy

„Na Kladně jsme dostali na začátku dva rychlé góly. Měli větší tempo a nasazení. Možná to bylo také tím, že byli o týden déle na ledě. My jsme si naopak trošku zvykali a chyběly nám naše první dvě lajny. V létě se hlavně zkoušejí hráči a z těchto zápasů bych nevyvozoval žádné velké závěry. Sestavy se hodně liší od těch, které vyjedou šestnáctého září v extralize.Už se trochu zúžil kádr. V obraně jsme zůstaly prakticky jen čtyři dvojice, takže počítám s tím, že asi odehrajeme všechny zápasy. Na Kladno narazíme už podruhé a je jasné, že s ním dvakrát v přípravě nechceme prohrát. Asi bude i jiná sestava než u nich. Měli bychom tak nastoupit v silnějším složení. I kdyby se ale náhodou prohrálo, tak je to pořád léto a zkoušejí se různé varianty. Je to období pilování. Víte, jak je to. Máte kus dřeva, tak ho pořád pilujete, až je z něj hezká soška. Nijak bych tyto zápasy nehrotil. To už bude jiné proti Plzni. Jednak vypadá před letošní sezonou velice dobře a bude mít asi hodně silné mužstvo. Zadruhé bereme evropskou soutěž za vítané zpestření a já jsem za ni moc rád. Přece jen o něco půjde. Přípravné zápasy bývaly někdy opravdu jenom na rozehrání a bývaly až nudné. European Trophy tomu dodává nový náboj.“

Zdroj: www.hokejcb.cz

Štítky Rytíři Kladno, soutěž, Mountfield Hradec Králové, European Trophy, HC Škoda Plzeň, Budvar aréna, HC Verva Litvínov, trenér, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední test před evropskou soutěží: Přijede Kladno  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.