Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Petr Sailer se vrací do kádru HC MOUNTFIELD!

Pětatřicetiletý útočník Petr Sailer se vrací po roční pauze do kádru HC MOUNTFIELD. Zkušený forvard, který loni v březnu odešel v rámci radikálního řezu v mužstvu, hostoval uplynulou sezonu v Karlových Varech. Během přípravného období se bývalý dlouholetý kapitán pokusí vybojovat místo v základní sestavě Českých Budějovic. „Pro Petra je to podle jeho vlastních slov poslední sezona kariéry.

Chce udělat maximum pro to, aby uspěl a dostal se do týmu,“ zdůrazňuje sportovní manažer klubu Josef Zajíc.

Sailer má s Českými Budějovicemi podepsanou profesionální smlouvu do 30.4.2012. I to je podle Josefa Zajíce důvod, proč se útočník, který by měl v letošní sezoně atakovat hranici devíti stovek utkání v nejvyšší soutěži, vrací do českobudějovického týmu. „Dohodli jsme se na úpravě smlouvy, Petr přistoupil na poměrně radikální snížení platu. Vše s jediným cílem, poprat se v poslední sezoně kariéry o místo v klubu, kde začínal,“ konstatuje Zajíc. Ten byl během své kariéry znám pro svůj fyzicky náročný a agresivní styl hokeje, podobnou hru očekává i od hráčů, kterým nyní velí z pozice sportovního manažera. „Vedli jsme spolu několik jednání a byl jsem ujištěn, že Petr je připraven potit krev, jít do zápasů přes bolest. Tohle je věc, kterou očekávám od každého hráče týmu a budu jí ze své pozice tvrdě vyžadovat,“ uvádí Josef Zajíc.

Petr Sailer strávil v Českých Budějovicích drtivou část své profesionální kariéry. Pouze ve své první sezoně mezi dospělými hájil barvy Jindřichova Hradce, v sezoně 2002 / 2003 vyhrál mistrovský titul se Slavií během svého půlročního hostování v pražském klubu, podobný kousek se mu povedl i o šest let později v barvách Karlových Varů. „Kombinace toho, že se hráč vrací do týmu v rodném městě a že má poslední šanci něčeho velkého v kariéře dosáhnout, může znamenat pro Petra ohromný impuls. Dobře to znám z vlastní zkušenosti.Přeji mu, aby mu jeho poslední ročník vyšel a aby odešel ze scény se slávou a ctí,“ uzavírá otázku návratu pětatřicetiletého útočníka sportovní manažer Zajíc.

zdroj: www.hokejcb.cz

Štítky Petr Sailer, Mountfield Hradec Králové, kariéra, České Budějovice, Karlovy Vary, Josef Zajíc, sportovní funkcionář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Sailer se vrací do kádru HC MOUNTFIELD!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.