Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Škoda Hockey Cupu skončili Jihočeši druzí. Neprohráli s vítězem

Od pátku do neděle se v Hokejovém centru Pouzar uskutečnil další prestižní mládežnický turnaj. Sedm výběrů krajů ročníku 2001 si to v rámci Škoda Hockey Cupu rozdalo o vstupenku na závěrečný turnaj do Jihlavy, kde se v dubnu nejlepší týmy poperou o titul mistra České republiky.

Mistrovství je rozděleno na dvě skupiny - Západ a Východ. Každá z nich měla svého ambasadora. Na východě to byl David Moravec, skupinu v Budějcích nemohl zaštítit nikdo jiný než Jaroslav Pouzar. A z výkonu Jihočeského kraje musel mít náramnou radost.

Mladíci zahajovali turnaj duelem proti Plzeňskému kraji. Proti němu sice od třicáté minuty prohrávali, do konce druhé třetiny však dokázali otočit na konečných 3:1. Ve druhém pátečním utkání ale nezvládli gólové hody s Ústeckým krajem a připsali si porážku 5:6. Hattrickem se blýskl Tomáš Bernat.

Víkend již byl pro Jihočechy stoprocentní. V sobotu si nejprve díky skvělé třetí třetině a třem brankám Matěje Tomana poradili s Karlovarským krajem 5:2, o pár hodin později zvládli taktickou bitvu s Libereckým krajem a zvítězili 2:1. 

Po další výhře 2:1 nad Středočechy, kterou oběma trefami zařídil skvělý Matěj Toman, čekal na Jihočeský kraj poslední úkol. V závěrečném střetnutí třídenního snažení uhrát dobrý výsledek s bezchybnou Prahou. Vše nakonec na začátku třetího dějství zachránil vyrovnávacím gólem Martin Beránek a zajistil svému týmu druhé místo ve skupině Západ, právě za Prahou. Matěj Toman se rovněž stal s osmi přesnými zásahy nejlepším střelcem skupiny Západ.

„Z naší strany bych chtěl velice poděkovat Luďkovi Pavelkovi, krajskému sekretáři ČSLH, a Davidu Moravcovi, ambasadorovi skupiny Východ, za to, že se podařilo v neskutečně krátkém čase a za pochodu naplánovat a zajistit veškeré náležitosti této pilotní a zároveň velmi významné akce mládežnického hokeje v České republice,” říká Jan Mojžíš z Hokejového centra Pouzar.

„Hala je z mého pohledu pro tyto akce ideální. Je nová, útulně malá a všechno zde funguje. Hokejové centrum Pouzar nám navíc dalo k dispozici veškeré své zázemí a maximálně nám pomohlo v medializaci akce. Po všech stránkách to byla výborná spolupráce. Z pozice organizátora turnaje musím říct, že když vám rozhoduje poslední utkání o celkovém vítězi, je to to nejideálnější řešení,” přidává krajský sekretář ČSLH Luděk Pavelka.

 

Škoda Hockey Cup

Úterý, 3. března 2015, 20:37

Škoda Hockey Cup
Škoda Hockey Cup

Štítky HC Škoda Plzeň, Jaroslav Pouzar, hokej, Česko, HC Dukla Jihlava, David Moravec, Český svaz ledního hokeje, Jihočeský kraj, Praha, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Škoda Hockey Cupu skončili Jihočeši druzí. Neprohráli s vítězem  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.