Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Motor udolal Benátky a poskočil na šesté místo

Po sobotní vysoké výhře proti Mostu slaví hokejisté ČEZ Motoru České Budějovice další triumf, když před vlastními fanoušky dokázali udolat farmu extraligového Liberce ze Středočeských Benátek nad Jizerou v poměru 4:1 a posunuli se tak na průběžnou šestou příčku prvoligové tabulky.

Úvodu utkání chybělo tempo, hráčům povětšinou scházely i nápady na kreativní zakončení a diváci se tak příliš nebavili. Jihočeši ale dobře začali a hned v prvních sekundách se při akci založené Kuchejdou snažil puk nadvakrát dotlačit za Schwarzova záda Švihálek.

Vítr z plachet sebralo Motoru dvojité vyloučení na konci sedmé minuty, Benátečtí však v dlouhé převaze pěti proti třem nic kloudného nevymysleli a Kůdela si tedy příliš nezachytal.

Nejzajímavější momenty byly k vidění po vyloučení Dlouhého, který si na trestné lavici odpykával za své dva fauly čtyřminutový trest. Nejdřív to sice vypadalo, že Budějčáci nabídnutou možnost zahodí, ve 14. minutě ale přece jenom udeřilo.

Nejprve Kuchejdovu střelu do odkryté klece chytil ležící obránce Niko, jenž perfektně na brankové čáře zastoupil Schwarze, potom však Motor hostující defenzivu zlomil - Rob vystřelil od modré, gólman Středočechů vyrazil kotouč k Michalu Švihálkovi a ten kus gumy bekhendem dorazil do sítě.

Ani druhá třetina nenabídla nijak zvlášť atraktivní podívanou. Často se přerušovalo a hezkých hokejových momentů bylo jako šafránu. Jeden z nich ale znamenal v další přesilovce druhou branku Českých Budějovic, které předtím díky Kůdelovi neinkasovaly při stoprocentní gólovce Mikysky.

Růžička ve 31. minutě vyslal na Schwarze jednu ze svých střel, tahle ale neměla takovou razanci a přímo se nabízela k teči. To pochopil Martin Heřman, těsně před benáteckým brankářem nastavil do její dráhy hokejku a ta dokonale usměrnila kotouč přímo do sítě - 2:0.

Když už to vypadalo, že Motor dohraje i druhou část zápasu bez ztráty kytičky, necelou půlminutu před koncem sehrály Benátky v útočné třetině rychlou kombinaci, na jejímž konci byl Jaroslav Vlach. Kontaktní branka tak vrátila hostující celek do zápasu.

Jenže domácí hokejisté měli skvělý nástup do závěrečné periody a během pár minut o osudu utkání 21. kola definitivně rozhodli. Samostatný únik po přihrávce od Roba ještě Vaniš neproměnil, v čase 43:31 se už ale David Kuchejda nemýlil - 3:1.

Parádní akce předcházela čtvrté brance, která padla na začátku 48. minuty, a opět u toho byla dvojice mladých budějckých útočníků. Rob dokázal přihrát mezi dvěma benáteckými beky Marku Vanišovi a ten z voleje vymetl růžek Schwarzovy svatyně.

Hosté ještě mohli utkání zdramatizovat v další dlouhé přesilovce pět na tři, domácí brankář Kůdela však čaroval a společně se svými spoluhráči velký tlak farmy extraligového Liberce ustál.

Závěr duelu provázely velké emoce. Nejdřív se chtěl do bitky s jediným hostujícím střelcem Jaroslavem Vlachem pustit Jakub Suchánek, když ale oba zahodili na led rukavice i helmy, čároví rozhodčí diváky o tuhle podívanou připravili. Nedlouho poté se ale přece jenom dočkali. Martin Semrád se popral s Jánem Nikem, a přestože vítěz zůstal neznámý, Budvar Aréna aplaudovala!

ČEZ Motor tak porazil Benátky nad Jizerou zaslouženě 4:1 a v tabulce přeskočil Duklu Jihlava, která prohrála doma s Kladnem, na průběžnou šestou příčku.

„Začali jsme dobře a měli tlak, bohužel se nám ale podařilo vstřelit jediný gól. V poslední minutě druhé třetiny hosté dali kontaktní branku, díky zvládnuté závěrečné dvacetiminutovce jsme jim však odskočili a zaslouženě vyhráli. Kůdela měl dneska výborné zákroky, inkasoval pouze střelou z voleje v oslabení. A závěrečné potyčky? To se v hokeji občas stane. Žádné zákeřné fauly tomu nepředcházely,“ popsal průběh utkání domácí trenér Petr Rosol.

„Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Začátek tomu také nasvědčoval, když na nás domácí nastoupili a měli několik šancí. Pak se ale hra díky vyloučení vyrovnala a od desáté minuty jsme jim byli rovnocenným soupeřem. Špatná produktivita, která nás provází v posledních zápasech, se bohužel opět projevila. Když hrajeme dvakrát pět na tři a neskórujeme, tak si nezasloužíme vyhrát,“ hodnotil středeční duel benátecký kouč Vladimír Čermák.

Nabitý program prvoligových hokejistů bude pokračovat už tento pátek mačem Motoru na ledě Ústí nad Labem, v neděli Jihočeši přivítají na svém kluzišti od 17 hodin čtvrtý Havířov.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Benátky nad Jizerou 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 15. Švihálek (Rob), 31. Heřman (Růžička, Straka), 44. Kuchejda (Pajič), 48. Vaniš (Mucha, Rob) - 40. Vlach (Kolmann, Plutnar). Rozhodčí: Grech - Belko, Samuel. Vyloučení: 9:10, navíc Niko (BEN) 5 + do konce. Využití: 2:1. Diváci: 3712.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (Bláha) - Punčochář, Mucha, Suchánek, Vráblík, Chmelíř, Semrád, Růžička, Kříž - Kuchejda, Pajič, Švihálek - Nouza, Straka, Heřman - Vaniš, Rob, Prokeš - Švec, Trummer, Boháč. Trenér Petr Rosol.

HC Benátky nad Jizerou: Schwarz (Jelínek) - Kolmann, Plutnar, Pabiška, Niko, Jandejsek, Ulrych, Beránek - Vlach, Skořepa, Jonák - Víšek, Krejčík, Bittner - Hrníčko, Maďar, Mikyska - Dlouhý, Vařecha, Miškovský. Trenér Vladimír Čermák.

Pořadí 1. ligy ČR 2014/2015 po nedohraném 21. kole: 1. Třebíč (46 bodů), 2. Chomutov (44), 3. Litoměřice (40), 4. Havířov (40), 5. Kadaň (38), 6. MOTOR (35), 7. Jihlava (32), 8. Ústí nad Labem (28), 9. Šumperk (27), 10. Kladno (26), 11. Benátky nad Jizerou (25), 12. Most (24), 13. Prostějov (15), 14. Havlíčkův Brod (9).

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, HC Benátky nad Jizerou, 1. liga ČR, 21. kolo, Madeta Motor České Budějovice, Benátky nad Jizerou, hokejista, Bílí Tygři Liberec, Most, Jaroslav Vlach, Martin Heřman, David Kuchejda, Rytíři Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor udolal Benátky a poskočil na šesté místo  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.