Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Motor slaví! První vítězství přivezl z Třebíče

Historicky první soutěžní triumf v nové éře hokejového Motoru přivezli Jihočeši v sobotu večer z Třebíče. Přestože na Vysočině museli zareagovat na nepříznivý vývoj utkání, nakonec se díky skvělému výkonu gólmana Halmošiho a gólům Ferebauera s Vanišem radovali z výhry.

Horácká Slavia šla do vedení v 11. minutě zásluhou dorážky Tomáše Vondráčka. To ale bylo ze strany domácích všechno a z dalších branek se radovali už jen hosté.

Nejprve ve 23. minutě efektně vyrovnal Jiří Ferebauer a stal se prvním střelcem znovuzrozeného Motoru, a rozhodující moment přišel čtyři minuty před koncem, kdy se prosadil Marek Vaniš.

Ve zbytku utkání se Třebíč snažila vyrovnat, pokusům jejích střelcům ale úspěšně čelil skvělý Dominik Halmoši. HC Motor České Budějovice tak vyhrál 2:1 a získává své první body do tabulky, kde mu patří průběžná osmá příčka.

„My jsme byli rádi, že nás čeká zápas venku, protože domácí utkání bylo z naší strany hodně nervózní. Myslím si, že ten zápas byl tak trošku podobný ještě v první třetině, potom jsme se malinko zlepšili a občas jsme přestali dělat pár našich hrubých chyb, po kterých měl soupeř obrovské šance. Já si myslím, že kdyby proměnil dvě, tak ten zápas mohl být úplně jiný. Náš brankář to vyčapal a vybojovali jsme, řekněme, hubený výsledek 2:1 a pochopitelně pro nás důležitý. Pro náš klub, pro naše fanoušky,“ zhodnotil vystoupení Motoru v Třebíči trenér hostů Radek Bělohlav.

O další úspěch se Budějčáci poperou příští středu od 17.30 hodin v Budvar Aréně proti Šumperku.

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Motor České Budějovice 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Vondráček (Malena, Wasserbauer) - 23. Ferebauer (Novák), 36. Vaniš. Rozhodčí: Vampola - Klein, Toman. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 2130.

SK Horácká Slavia Třebíč: Falter - Rangl, Malena, Dietz, Hruška, Bilčík, Dlapa - Čuřík, Dolníček, Laš - Vondráček, Nahodil, Wasserbauer - Holec, Němec, Křivohlávek - M. Přibyl, Kadela, Čech. Trenér Kamil Pokorný.

HC Motor České Budějovice: Halmoši - Vráblík, Posmyk, Moravec, Novák, Pavlíček, Semrád, Prokop - Třetina, Skuhravý, Kotalík - Mavrojanidis, Melka, Bárta - Kuchejda, Šachl, Ondřej - Vaniš, A. Přibyl, Ferebauer. Trenér Radek Bělohlav.

Štítky hokej, SK Horácká Slavia Třebíč, HC Motor České Budějovice, 1. liga ČR, Madeta Motor České Budějovice, Dominik Halmoši, Kraj Vysočina, Tomáš Vondráček, Jiří Ferebauer, Radek Bělohlav, HC Slavia Praha, Salith Šumperk, Budvar aréna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor slaví! První vítězství přivezl z Třebíče  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.