Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Konečně titul! David Servis se utká o druholigovou baráž

Krajská hokejová soutěž má nového vládce. Dvě druhá místa za sebou jsou pryč, HC David Servis si svou třetí příležitost na ligové prvenství ujít nenechal a s přehledem dokráčel pro titul. I ve druhém duelu finálové série zvládl přehrát Strakonice, tentokrát na jejich ledě 4:2.

Páteční výhra se nerodila snadno, Servismani už od druhé minuty prohrávali. Vývoj utkání se ale do konce třetiny překlopil a šťastnější do kabin šli hosté. Druhá část byla pro hráče od řeky Otavy rozhodně lepší, dokonce stav utkání vyrovnali. Jejich výkon však srážela zbytečná vyloučení. David Servis z nepřeberného množství využil pouze jednu početní výhodu a znovu odskočil jen na těsný rozdíl.

Tajenka duelu se tak musela rozluštit až ve třetí třetině. Domácí nezužitkovali dvojnásobnou početní výhodu a známé pravidlo praví, že kdo ji nevyužije, nemůže vyhrát zápas. To se nakonec potvrdilo, protože o zisku poháru rozhodl hostující Janda. Poté už mohly naplno propuknout oslavy, které se odehrávaly na obou stranách. Pro Strakonické je druhé místo velkým úspěchem.

David Servis byl od začátku sezony kandidátem na titul, přesto do ní nevstoupil šťastně. Přišly prohry s Pískem a Humpolcem. Pak se ale jako mávnutím kouzelného proutku vrátil do role favorita, předvedl desetizápasovou vítěznou sérii, kterou utnulo až Veselí nad Lužnicí ve čtrnáctém kole, jejich loňský finálový přemožitel. Další zápas bez bodů již David Servis v základní části nepřipustil a do play-off šel z druhého místa, o bod za Pískem.

Vyřazovacími boji se Budějčáci prohnali jako neřízená střela a nepřipustili dramatičtější vývoj ani v jedné sérii. Čtvrtfinále jim přisoudilo Vimperk, kterému na domácím ledě v Hokejovém Centru Pouzar přibalili na cestu zpět potupnou desítku, což s hosty tak zamávalo, že doma se na žádný odpor nezmohli.

Reprízu uplynulého finále s Veselím nabídlo semifinále krajské ligy. A Servismanům se vendeta povedla. Domácí roli zvládli, v přestřelce vybojovali i druhou výhru na soupeřově kluzišti, takže se právem radovali z postupu do finále. Po základní části páté Strakonice v něm neměly velkou šanci na úspěch. Padly totiž s týmem, který v play-off dosáhl skóre 35:16.

HC Strakonice - HC David Servis České Budějovice 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Pangrác (Růžička, Černý), 26. Ondrejec - 5. Rob (Bombic), 18. Suchánek (Šulčík), 29. Suchánek (Šulčík, Fousek), 59. Janda (Hanzal, Bombic). Rozhodčí: Mertl, Talpa - Deim, Oudes. Vyloučení: 11:7, navíc Ondrejec 10 minut, Bouška 10 minut + OK (oba Strakonice). Využití: 0:4. Diváci: 1520. Konečný stav série: 0:2.

Zdroj statistiky: www.jchokej.cz
Foto: Ján Honza

HC David Servis slaví titul v krajské lize

Sobota, 1. března 2014, 17:10

HC Strakonice - HC David Servis České Budějovice 2:4
HC Strakonice - HC David Servis České Budějovice 2:4

Štítky hokej, HC Strakonice, HC David Servis České Budějovice, Strakonice, Písek, Veselí nad Lužnicí, Otava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konečně titul! David Servis se utká o druholigovou baráž  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.