Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jiří Šimánek: Před extraligou musíme zlepšit koncovku

Na led Budvar arény nastoupil ve čtvrtek tým HC MOUNTFIELD v bílých dresech a proti nim nastoupil také Mountfield, ale v dresech modrých. Ne, nikdo se nespletl, jednalo se totiž o hokejový tým ze slovenského Martina, který má stejného generálního sponzora, jako českobudějovičtí. Přátelský zápas opanovali domácí a přípravu tak zakončili vítězně, když vyhráli 2:0. Mohlo to být i více, řadu šancí měl na své holi i útočník Jiří Šimánek, ale tentokrát se mezi střelce nezapsal.

Sehráli jste poslední duel před startem samotné extraligy. Jaký byl zápas, který působil zejména v první třetině ospalým dojmem, z vašeho pohledu?
Jednoznačně bylo utkání ovlivněno včerejší tragédií. Ale protože soupeř přijel o den dříve, odehráli jsme to. Bylo však vidět, že je při utkání úplně jiná nálada. Navíc, když jste ty kluky znal, bavíte se o tom v kabině, čtete o neštěstí pořád v novinách a na internetu.

Vy sám jste dnes měl na hokejce hodně gólových příležitostí, co nakonec chybělo k brankám?
Celkově se zápas hrál v opravdu poklidném tempu, nešlo se ani moc do těla. Ale několik příležitostí jsme si přeci jen vypracovali, doufám tedy, že jsme si branky nechali už na ligu.
Neříkám, že jsme si nevytvářeli šance či nevyvíjeli na soupeře tlak, ale... (zamyslí se) Viděli jste to sami (krčí rameny).

Vraťme se trochu zpátky, dostali jste se do finále mezinárodního turnaje European Trophy, takže určitě vládne v kabině spokojenost.
Turnaj byl zase něco jiného než přípravné zápasy, takové oživení. Sice utkání neměla úplné tempo extraligy, ale některé zápasy se tomu už hodně přibližovaly. Myslím si, že náboj European Trophy měl úplně jiný, než příprava.
A ve finále si chceme udělat příjemný víkend před Vánoci a ne se po jednom zápase otočit a jet domů.

Už jen jeden týden a začne zase extraliga ledního hokeje, jak se budete připravovat a co je třeba ještě před startem soutěže vylepšit?
Musíme zapracovat na všech standardních situacích. Na přesilovkách a na oslabeních, ty totiž rozhodují o dobrém či špatném startu do sezony. Pak budeme určitě pilovat zakončení, protože ze začátku jsme my útočníci moc gólů nedávali, i když je to nyní už lepší. Prosté musíme dávat zase góly.

Zdroj: www.hokejcb.cz

Štítky Jiří Šimánek, Mountfield Hradec Králové, Budvar aréna, European Trophy, Extraliga ledního hokeje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Šimánek: Před extraligou musíme zlepšit koncovku  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.